Nieuwe studie concludeert dat Lockdowns meer dan 170.000 extra doden veroorzaakte in de VS.

🕒 Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe studie heeft geconcludeerd dat de restrictieve lockdowns hebben bijgedragen tot een massale stijging van het aantal sterfgevallen, met een stijging van 26% van het sterftecijfer voor volwassenen in Amerika. De studie, uitgevoerd door het National Bureau of Economic Research (NBER), kwam tot de voorzichtige conclusie dat er in de V.S. tot 2020 en 2021 meer dan 170.000 niet-Covid oversterfte gevallen zullen zijn.

Oversterfte door maatregelen

De studie merkt op dat het werkelijke aantal waarschijnlijk dichter bij de 200.000 ligt, omdat meer dan 70.000 zogenaamde “niet-gemeten Covid-doden”, dat wil zeggen mensen die mogelijk alleen met het virus en niet aan het virus zijn gestorven, niet in aanmerking zijn genomen.

De onderzoekers schreven:

“Als we onze schattingen over oorzaken en leeftijdsgroepen sommeren, schatten we het aantal extra niet-Covid-doden tot eind 2021 op 171.000, plus 72.000 ongemeten Covid-doden. The Economist heeft sterftegegevens op nationaal niveau van over de hele wereld verzameld en komt tot een vergelijkbare Amerikaanse schatting, namelijk 199.000 (inclusief alle niet-gemeten Covid) of ongeveer 60 personen per 100.000 inwoners (Global Change Data Lab 2022).”

Zij voegden daaraan toe:

“Terwijl de sterfgevallen door Covid vooral senioren treffen, zijn de absolute aantallen niet-Covidoverlijdens vergelijkbaar voor elk van de leeftijdsgroepen 18-44, 45-64 en 65+, met vrijwel geen geaggregeerde oversterfte van kinderen. Het sterftecijfer door alle oorzaken tijdens de pandemie was 26% hoger voor volwassenen in de werkende leeftijd (18-64), vergeleken met 18% voor ouderen.”

Het aantal extra sterfgevallen sluit aan bij de bevindingen van andere studies over de hele wereld, waaruit bleek dat overal waar de pandemie uitbrak, het sterftecijfer even hoog was. De NBER-onderzoekers verklaren dat “voor de Europese Unie als geheel, de schatting bijna identiek is met 64 niet-Covids extra sterfgevallen per 100K.”

Zij wijzen er ook op dat “de schatting voor Zweden daarentegen -33 is, hetgeen betekent dat niet-Covide doodsoorzaken enigszins laag waren tijdens de pandemie.”

“We vermoeden dat een deel van de internationale verschillen te wijten is aan de gebruikte standaard om een sterfgeval als Covid aan te duiden, maar misschien heeft het resultaat van Zweden ook te maken met het minimaliseren van de verstoring van de normale levensstijl van zijn burgers.”

Met andere woorden, Zweden ging niet op slot en ondervond ook geen stijging van niet-COVID-sterftecijfers.

Uit cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie vorige maand bekendmaakte, blijkt dat Zweden minder COVID-doden per hoofd van de bevolking had dan een groot deel van Europa, ondanks het feit dat het weigerde strikte lockdowns en maskeringsmandaten op te leggen zoals tal van andere landen in de buurt.

“In 2020 en 2021 had het land een gemiddeld sterftecijfer van 56 per 100.000 – vergeleken met 109 in het VK, 111 in Spanje, 116 in Duitsland en 133 in Italië.” – The Telegraph.

Een studie uitgevoerd door de Johns Hopkins University en vrijgegeven in februari concludeerde dat wereldwijde lockdowns een veel schadelijker effect op de samenleving hebben gehad dan dat ze enig voordeel hebben opgeleverd, waarbij de onderzoekers erop aandrongen dat ze “slecht gefundeerd zijn en moeten worden verworpen als een beleidsinstrument voor een pandemie.”

“Hoewel deze meta-analyse concludeert dat lockdowns weinig tot geen effect hebben gehad op de volksgezondheid, hebben ze enorme economische en sociale kosten veroorzaakt waar ze zijn toegepast.”

De New York Times berichtte over de nieuwe studie dat “het sterftecijfer door alle oorzaken bij jongere volwassenen met een groter percentage is gestegen dan het sterftecijfer door alle oorzaken bij ouderen.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − achttien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.