Nieuw onderzoek toont aan: coronasterfte was in 2020 extreem laag, prof. Ioannidis

foto: https://twitter.com/StanfordDeptMed/status/721078974021906433

De WHO waarschuwde de wereld begin vorig jaar dat het sterftecijfer van het coronavirus 3,4 procent was. Overheden raakten in paniek en stelden lockdowns in. Het openbare leven kwam vrijwel stil te liggen.

Professor John Ioannidis van de prestigieuze Stanford-universiteit publiceerde in oktober een paper, nota bene in het tijdschrift van de WHO, waaruit blijkt dat de IFR (infection fatality rate) van corona slechts 0,23 procent is. Met andere woorden: als je besmet raakt, heb je 99,77 procent kans om te overleven.

Er werd heel weinig ruchtbaarheid aan het onderzoek gegeven. Het paste immers niet in het narratief. Sterker nog: Kamerlid Wybren van Haga (FVD) werd van LinkedIn gegooid omdat hij ernaar verwees.

Toch een griepje?

Ioannidis heeft nu een nieuwe studie gepubliceerd. Wat blijkt? De coronasterfte ligt nog lager dan gedacht. De professor analyseerde alle beschikbare gegevens en kwam tot de slotsom dat van de 1,5 tot 2 miljard besmette personen slechts 0,15 procent is overleden. Dat zou betekenen dat corona niet veel meer is dan een stevige griep.

In zijn nieuwe paper bekritiseert hij bovendien collega’s die op hogere sterftecijfers uitkwamen. Zo kwam uit één studie een sterftecijfer van 0,79 procent rollen. Het onderzoek was gebaseerd op een Deense enquête, waarvan de data vervalst blijken te zijn. Daarnaast gebruikten de meeste van zijn collega’s nauwelijks gegevens uit Azië en Afrika, en richtten zij zich voornamelijk op besmettingshaarden in Amerika en Europa.

Nóg lager

Ioannidis schat dat rond eind februari dit jaar tot wel twee miljard mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus. Hij houdt daarbij geen rekening met de gevallen waarbij antilichamen niet langer detecteerbaar zijn. Het werkelijke sterftecijfer zou dus nóg lager kunnen zijn.

Het virus is veel wijdverspreider en het sterftecijfer veel lager dan aanvankelijk werd aangenomen, concludeert hij.


[Wochenblick]

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

5 gedachten over “Nieuw onderzoek toont aan: coronasterfte was in 2020 extreem laag, prof. Ioannidis

 • 4 april 2021 om 11:45
  Permalink

  Het idee dat het sterftecijfer maar 0,23% ipv 2% of 3% is waanzinnig idioot. En kan enkel door een debiel worden verdedigd. Als het sterftecijfer idd 0.23% zou zijn, zou dat betekenen dat op basis van de 23000 bevestigde doden in België er dus al 10000000 besmettingen zouden moeten geweest zijn. Het hele land dus! Dat zou fan ineens ook betekenen dat er geen nieuwe besmettingen kunnen bijkomen, want iedereen zou al antilichamen hebben. Dat is dus complete onzin, want er zijn nog elke week nieuwe besmettingen. Welke domoren geloven deze troep?

  Beantwoorden
  • 5 april 2021 om 20:48
   Permalink

   Het is nogal grof en misplaatst om prof. Ioannidis een “debiel” te noemen, hij is een wereldwijde autoriteit in zijn vakgebied. Het sterftecijfer waar hij het over heeft (o,15 %) is het cijfer WERELDwijd. Meteen in de aanloop van zijn artikel staat duidelijk te lezen dat er grote verschillen kunnen zijn naargelang de bevolkingspyramide (België heeft een oude bevolking), het aantal oude mensen dat in rusthuizen verblijft, en andere factoren. Je kunt de wereldwijde IFR niet zomaar toepassen op de situatie in België, dat is ook helemaal niet het opzet van zijn artikel.

   Om een inschatting te maken van het aantal mensen dat in België werkelijk is besmet, zou je moeten beschikken over correcte sterftecijfers (dus zonder de “vermoedelijke” cijfers, bijvoorbeeld, die een heel aantal van de 23.000 uitmaken. Bovendien meet een PCR-test de aanwezigheid van viraal materiaal, en kan dus niet het onderscheid maken tussen een recente besmetting of restant van een besmetting van een hele tijd geleden. PCR-testen tonen eigenlijk technisch gezien niet eens dat er “besmettingen” bijkomen.

   vooraleer een sommiteit uit te maken voor debiel, zou u op zijn minst grondig uw huiswerk mogen maken.

   Beantwoorden
   • 5 april 2021 om 21:35
    Permalink

    Dank u beste MHDC, bovenstaande had ons via andere kanalen ook al harde woorden toegesproken.
    Dagelijks krijgen we meer en meer harde verwensingen. Ook ten persoonlijke titel van sommige van onze dokters. Ja soms van mensen uit het vak zelfs. Het is zodanig laag dat we het niet durven publiceren.
    We filteren deze er uit, we willen niet dat dit de toon wordt op de website.

    Inhoudelijke argumentatie daar houden we van. Feitelijke en wetenschappelijke argumenten, heel graag !
    Maar lage scheldpartijen zijn niet ons vak.
    We laten es een reactie door, zodat men beseft hoe hard het gespeeld wordt.

    Nogmaals dank voor uw weerlegging.

    Namens het website team.

    Beantwoorden
  • 18 april 2021 om 11:24
   Permalink

   Je snapt er helemaal geen bal van. maar archonten volk..trap er maar lekker in en haal maar zo vaccinazi.

   Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 20:48
  Permalink

  Hahaha… Jullie denken toch niet werkelijk dat de Gates en Schwab virussen gaan rondstrooien waar ze zelf ook aan dood gaan? Snap dat nou, we worden belazerd om ons te onderwerpen als slaven. Totale controle over alles wat de mens consumeert is nog niet voldoende. Nee, dit elitaire tuig wil ook nog bepalen wie leven mag en wie niet. Gelukkig staat geschreven: De ZACHTMOEDIGEN zullen de aarde beërven dus wij zullen tegen ELKE PRIJS dit elitaire schorem moeten vernietigen! Prijs de Here hij is wijs!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.