Niet gevaccineerd: minder risico op covid-19 besmetting volgens het rapport van Sciensano (april-mei).

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Het lijkt erop dat de positieve effecten van vaccinaties maar van zeer korte duur zijn of zelf helemaal niet relevant. Onderstaande grafiek toont ons een ander beeld dan het rad dat ons dagelijks voor de ogen wordt gedraaid…

Beste allemaal,


Elke vrijdag publiceert Sciensano het Wekelijks Epidemiologisch Bulletin (SWEB) over COVID-19. Ik gebruik deze rapporten om duidelijkheid te scheppen in de langere termijn tendensen van Covid-19, vooral wat betreft de vergelijking tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. 

Het ziet er naar uit dat diegenen die zich niet hebben laten vaccineren met Covid-19 een goede keuze hebben gemaakt. Op de meeste terreinen lopen zij minder risico’s op Covid-19 besmettingen of complicaties dan de medeburgers die zich wel hebben laten vaccineren.

In tegenstelling tot de situatie zes maanden geleden lopen de niet gevaccineerden nu zeker niet meer risico op ziekenhuisopnames voor Covid-19 dan de gevaccineerden, vaak integendeel.

Hou ook voor ogen dat de niet-gevaccineerden per definitie helemaal geen bijwerkingen hebben. De gevaccineerden daarentegen lopen die hoge risico’s wel.

Ik heb de excel-tabel die ik gebruik om grafieken te maken bijgewerkt met de jongste gegevens.

Je kan die bijgewerkte grafieken gemakkelijk zelf raadplegen in de bijgevoegde map 7.

Met vriendelijke groeten,

K.P.

Map 7

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.