New York Supreme Court: herstelt alle contracten van niet gevaccineerde stadswerknemers die ontslagen zijn

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Het Hooggerechtshof van de staat New York heeft bepaald dat alle werknemers van de stad New York die ontslagen zijn, omdat ze niet gevaccineerd waren, in hun functie worden hersteld met uitbetaling van achterstallig loon. Het hof oordeelde maandag dat “vaccinatie niet voorkomt dat iemand COVID-19 oploopt of overdraagt”.

Burgemeester Eric Adams van New York City beweerde eerder dit jaar dat zijn regering werknemers die waren ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus niet opnieuw in dienst zou nemen. NYC ontsloeg eerder dit jaar ongeveer 1.700 werknemers, omdat ze niet gevaccineerd waren nadat de stad onder voormalig burgemeester Bill de Blasio een vaccinatiemandaat had aangenomen. Velen van hen waren politieagenten en brandweerlieden.

Atleten en artiesten uitgezonderd

FDNY-Uniformed Firefighters Association President Andrew Ansbro en FDNY-Uniformed Fire Officers Association President Lt. James McCarthy veroordeelden Adams eerder dit jaar nadat de burgemeester een uitzondering op het vaccinatiemandaat toestond voor atleten en artiesten, terwijl brandweerlieden nog steeds werden ontslagen vanwege hun status. Het tweetal riep de stad op de uitzondering uit te breiden naar alle New Yorkers.

“We zijn hier om te zeggen dat we de herroeping van het vaccinatiemandaat, die de burgemeester donderdag aankondigde, steunen. Wij vinden dat het ook uitgebreid moet worden. Wij steunen de intrekking van het mandaat voor de atleten en artiesten die in New York werken. Wij vinden dat de mensen die voor New York City werken het mandaat ook voor hen moet worden verplaatst.” – J. McCarthy

“Als je het vaccinmandaat voor bepaalde mensen in de stad gaat schrappen, moet je het voor iedereen in de stad schrappen. Als je de wetenschap volgt, zal de wetenschap je vertellen dat er nu geen gevaar is, en honderden brandweerlieden, politieagenten en andere hulpverleners zonder werk zetten is niet in het belang van de stad. Het is niet veilig.” – A. Ansbro

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.