Nederlandse krant, NRC: “Grootschalig internationaal onderzoek legt onderwijsachterstanden door coronapandemie bloot”

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Schoolsluitingen in de Corona-jaren waren niet wetenschappelijk onderbouwd en het heeft kinderen aantoonbaar schade gedaan. In het NRC-artikel zegt Carla Haelermans, hoogleraar onderwijseconomie aan Maastricht University, die de onderwijsachterstand in Nederland onderzoekt daar het volgende over.

“De pandemie heeft veel langer impact op onderwijs dan we hadden gehoopt. Ook hier nam de onderwijsongelijkheid door de pandemie zorgwekkend toe. De overheid heeft sinds de start van de pandemie subsidies verstrekt en in het Nationaal Programma Onderwijs 8,5 miljard uitgetrokken om coronavertragingen te verhelpen. Dat lijkt te helpen: in onze laatste studie zien we dat de ongelijkheid kleiner is geworden, maar de vertraging is nog niet ingehaald.”

“Een leerachterstand werk je niet in een paar uurtjes extra onderwijs weg. Die kan je lang blijven achtervolgen. Ik hou mijn hart vast voor de gevolgen.”

Pandemieparaatheid, waarbij het belang van kinderen voorop dient te staan, is momenteel ondoordacht. Daaraan dient eerst gewerkt te worden voordat er nog ooit een school gesloten wordt voor deze reden.

Bron: NRC.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.