Natuurlijke middelen om COVID-19 te behandelen worden verboden in de VS

Nog meer waanzin van de federale overheid die dreigt om artsen boetes van 10.000 dollar op te leggen wanneer ze patiënten informeren over hoe vitaminen en mineralen kunnen helpen om COVID-19 te behandelen.

Het Ministerie van Justitie heeft onlangs de eerste toepassing aangekondigd tegen “misleidende informatie” van COVID-behandelingen. Het betreft een zaak tegen een chiropractor uit Missouri die vitamine D- en zinksupplement zou hebben aangeprezen om COVID-19 te voorkomen of te behandelen – beweringen die in de wetenschappelijke literatuur goed worden onderbouwd. Dit is een verontrustende en schandalige escalatie in het optreden van de federale regering tegen artsen en gezondheidswerkers die het publiek informeren over natuurlijke manieren om gezond te blijven tijdens de pandemie, en benadrukt de noodzaak om de wet te veranderen om de vrije stroom van informatie over voedingsmiddelen en supplementen toe te laten.

Eerder stuurden de FDA en de FTC honderden waarschuwingsbrieven aan artsen en klinieken waarin zij ingingen op de rol van natuurlijke geneesmiddelen bij de bescherming van de volksgezondheid tijdens de pandemie. Vervolgens werd een strategie opgezet om de FTC in staat te stellen deze gezondheidswerkers met meer slagkracht aan te pakken. De COVID-19 Consumer Protection Act werd op 20 december in het Huis en de Senaat geïntroduceerd en vervolgens op 21 december aan een wetsvoorstel toegevoegd om op 27 december de wet te ondertekenen. Dus vlak voor de kerstvakantie toen de regering wist dat de aandacht elders zou liggen, werd deze wet ingevoerd in amper zeven dagen tijd.

De wet verbiedt “misleidende handelingen of praktijken die verband houden met de behandeling, genezing, preventie of diagnose van COVID-19”, overtredingen die civielrechtelijke sancties tot gevolg kunnen hebben. Volgens de wet kan de FTC voor elke overtreding een boete van $10.000 opleggen en op basis van een enkele claim kunnen meerdere boetes worden uitgedeeld. Ook de consumentenbeschermingswetten van de staten kunnen in werking treden, waardoor groepsacties mogelijk worden. Dit is een duidelijke waarschuwing voor degenen die werkzaam zijn in de natuurgeneeskunde: promoot vaccins en geneesmiddelen voor COVID-19, of houd je mond.

De acties van het Ministerie van Justitie zijn verbijsterend. Ten eerste zitten we midden in een pandemie en hebben we geen tijd om te wachten op de lopende onderzoeken die jaren kunnen duren om aan te tonen dat supplementen die weinig risico’s inhouden, nuttig kunnen zijn. En het bewijs dat we hebben voor supplementen zoals vitamine D en zink is sterk. Onlangs hebben we het bewijs voor de rol van vitamine D bij COVID geëvalueerd, waarbij we hebben gewezen op de tientallen studies die aantonen dat COVID-patiënten met meer vitamine D betere resultaten hebben. Om nog maar te zwijgen over de sleutelrol van vitamine D in de immuunfunctie. Er zijn ook klinische studies die bevestigen dat vitamine D infecties van de bovenste luchtwegen kan voorkomen.

Zink is ook ongelooflijk belangrijk voor de immuunfunctie. Hoewel het vaker voorkomt in ontwikkelingslanden, loopt naar schatting 12 procent van de Amerikanen het risico op een zinktekort. We weten dat de immuunfunctie bij zinktekort wordt aangetast, mensen met een laag zinkgehalte lopen inderdaad een veel groter risico om in het ziekenhuis te worden opgenomen en ernstige COVID-19 te ontwikkelen. Er is steeds meer bewijs voor de rol van zink bij het verminderen van de ernst van COVID-19 en voor de preventie ervan.

Het is ongelooflijk onverantwoordelijk van de federale overheid om zich te richten op gezondheidswerkers die informatie verspreiden over deze vitale voedingsstoffen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − twaalf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.