Na vierde coronaprik voor senioren stegen de sterftecijfers drastisch

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Kort na de start van de vierde coronaprik voor 70-plussers, eind februari 2022, steeg het sterftecijfer onder deze groep snel. Zo blijkt uit cijfers van het Nederlandse CBS; volgens het statistiekbureau is de hogere sterfte in maart en de oversterfte in april echter ‘vermoedelijk te wijten aan corona en de griep’.

Het CBS maakte bekend dat er in april wederom sprake was van oversterfte in Nederland. In april 2022 overleden bijna 1.850 meer mensen dan verwacht. De sterfte was volgens het statistiekbureau vooral fors hoger onder langdurige zorggebruikers en 65-plussers.

Vanaf half februari werden 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstige afweerstoornis opgeroepen voor een vierde coronaprik. Vrijwel direct daarna gingen de sterftecijfers in Nederland snel omhoog, na een korte relatief ‘rustige’ periode.

Toeval, volgens het CBS, dat de eventuele rol van vaccinaties helemaal niet noemt en de hoge sterftecijfers wijt aan corona en – na twee jaar complete afwezigheid terug van weggeweest – de griep.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.