Mondmaskers tijdens de bevalling: Steven Van Gucht vindt dit geen goed idee, waarom moet het dan?

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Op Radio 1 werd er een hoogzwangere vrouw geïnterviewd over het dragen van een mondmasker tijdens de bevalling. Ze pleitte enorm vurig TEGEN het dragen van een mondmasker tijdens de bevalling. De ziekenhuizen waar ze wilde bevallen verplichten het en dus is ze nog op zoek naar een alternatief.

Vroeg de interviewer: ‘Hoeveel Belgische vrouwen, denkt u, is tegen het dragen van een mondmasker tijdens de bevalling?’

Zij: ‘lk denk niet dat het mijn taak is daar onderzoek naar te doen, maar die van u of de media…’

Tweede deel van het gesprek was met een gynaecoloog © (tevens voorzitter van vereniging van gynaecologen); zij willen het masker tijdens de zwangerschap NIET, liet de man duidelijk verstaan maar volgen de regels van bovenaf.

Een kwartiertje later kwam Steven Van Gucht aan bod over de Indische variant. De interviewer vroeg waarom Sciensano het mondmasker adviseert/ verplicht tijdens de bevalling.

Van Gucht: ‘Dat wordt nergens verplicht. Tenslotte is een bevalling topsport. Wij raden niet aan om dan een masker te dragen.’

Euh…

Wie heeft die regel dan in het leven geroepen?

Iemand die dat weet?

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Mondmaskers tijdens de bevalling: Steven Van Gucht vindt dit geen goed idee, waarom moet het dan?

  • 15 mei 2021 om 12:37
    Permalink

    We wachten vol blijdschap, op het Neurenberg 2 proces, en ik hoop van harte dat het hele zootje in Brussel veroordeeld wordt.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.