Mondmasker onwettig in scholen, vonnist het Oostenrijks grondwettelijk hof

child mask

Het Oostenrijkse Constitutionele Hof oordeelde woensdag 23/12/’20 dat twee overheidsmaatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus in scholen, het verplicht dragen van maskers en het splitsen van klassen in twee helften om in wisselende ploegen te worden onderwezen, onwettig waren.

Het systeem van gesplitste klassen betekende dat sommige leerlingen op maandag en dinsdag les kregen en andere op woensdag, donderdag en vrijdag.

Op alle andere momenten bleven ze thuis.

“Bovendien werd besloten dat alle personen die in de schoolgebouwen aanwezig waren, behalve tijdens de lestijd, een masker over hun mond en neus moesten dragen”, aldus een verklaring van de rechtbank.

“In de vandaag gepubliceerde uitspraak van het Grondwettelijk Hof oordeelde het dat de maatregelen in kwestie onwettig waren,” ging de verklaring verder.

Het verklaarde zijn beslissing door te zeggen dat het “ministerie niet duidelijk heeft gemaakt waarom het deze maatregelen noodzakelijk achtte”.

Twee kinderen en hun ouders hadden de zaak voor de rechtbank gebracht en zeiden dat de maatregelen in strijd waren met de beginselen van gelijkheid voor de wet, het recht op een privéleven en het recht op onderwijs.

Sinds januari wordt Oostenrijk geregeerd door een coalitie van de Groene Partij en de centrumrechtse Volkspartij (ÖVP) van kanselier Sebastian Kurz.

Het ministerie van Onderwijs, dat in handen is van de ÖVP, zei

in een verklaring dat het nota had genomen van het vonnis van de rechtbank en de redenering van de rechters zou onderzoeken.

https://medicalxpress.com/news/2020-12-austrian-court-overturns-virus-mask.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)