Mogelijkheid voor klimaat-lockdowns staat open in pandemiewet

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Publieke gezondheid wordt in de aangepaste Wet publieke gezondheid nadrukkelijk gezien als een ‘breed maatschappelijk concept’. Dit zegt Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet in het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

“Dus het is niet meer alleen dat je ziek wordt en doodgaat, maar klimaatverandering wordt ook gezien als een bedreiging voor de publieke gezondheid.”

“Ze laten nadrukkelijk de mogelijkheid open om via deze wet en via de Wereldgezondheidsorganisatie – die hierin ook genoemd wordt – klimaatlockdowns te gaan instellen in de toekomst.”

“Het wordt niet alleen makkelijker om nieuwe lockdowns in te stellen vanwege een ‘pandemie’ of een virus, maar de reikwijdte wordt ook nog eens ontzettend uitgebreid. “Stikstoflockdowns, noem het allemaal maar op, het komt allemaal binnen het bereik van een minister die dat van de ene op de andere dag kan besluiten.”

“De Tweede Kamer kan zo’n besluit theoretisch gezien terugdraaien, alleen is het kwaad dan al geschied. Dan is die lockdown al ingesteld.”

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.