Mijn Coronaverhaal als risicopatiënt (deel 3): het vervolg van mijn zoektocht

🕒 Leestijd: 6 minuten

Sinds het begin van de pandemie worden onze vrijheden op verschillende manieren beperkt om de verspreiding van het virus tegen te gaan, aldus de overheden en media.

Ondanks de maatregelen bleven/blijven de besmettingscijfers en hospitalisaties echter toch steeds toenemen waardoor mensen zich niet meer gemotiveerd voelden om zich nog aan de maatregelen te houden. Plotseling verschenen de “gevaarlijke” varianten die de angst terug hebben doen aanwakkeren en de mensen weer reden zagen om zich te houden aan de coronaregels.

Tot op de dag van vandaag lukt het echter nog steeds niet om het virus met zijn varianten onder controle te krijgen ondanks alle maatregelen. Waarom blijft men zich dan vastklampen aan vrijheidsberovende maatregelen die duidelijk niets uithalen en opteert men niet voor een andere strategie die geen verwoestende gevolgen heeft voor de mentale toestand van de burger en de economie?

Onze vrijheden werden ons plotseling ontnomen door maatregelen zoals de lockdowns, de mondmaskers, het sluiten van handelszaken, reisrestricties,… zodat we ze later een voor een kunnen “terugverdienen” mits we voldoen aan bepaalde voorwaarden. 

De maatregelen die nu al meer dan een jaar van kracht zijn, maken deel uit van een psychologische oorlogsvoering die een hopeloos gedemoraliseerd gevoel bij de burger moet creëren waardoor men psychologisch verzwakt en de komende vaccinatiepas uiteindelijk snel zal aanvaarden om het normale leven terug te hervatten.

Zonder deze vaccinatiepas zal de burger geleidelijk aan worden uitgesloten uit de maatschappij doordat de toegang zal worden ontzegd tot steeds meer openbare plaatsen, zodat de overheid uiteindelijk volledige controle verkrijgt over wat de burger nu wel mag of niet. Indien je denkt dat dit een complottheorie betreft, kijk dan maar eens goed wat er zich op dit moment afspeelt in Israël, want daar is het al voor een groot deel realiteit. Men speelt het erg sluw, het vaccin wordt niet verplicht maar je krijgt enkel jouw vrijheden terug wanneer je toestemt met deze vaccinatie. Wanneer autoriteiten de burgers kunnen inspuiten met wat ze willen en wanneer ze maar willen als voorwaarde om je leven te leiden, evolueren we naar een medische dictatuur en vallen daarmee de laatste pilaren van de democratie.

De geloofwaardigheid van de vaccins

Onze vrijheden worden gekoppeld aan vaccins waar men niet eens de langetermijneffecten van kent, niet eerst werden uitgetest op dieren en ontwikkeld werden in een jaar tijd tov de gebruikelijke 10- 15 jaar. Vaccins waarvan de fabrikanten worden vrijgesteld voor eventuele vaccinatieschade, waardoor de kosten ervan zullen moeten gedragen worden door de sociale zekerheid van elk land.

De multinationals gaan lopen met de woekerwinsten, maar het is de bevolking die dus gaat moeten opdraaien voor de kosten die de vaccinatieschade met zich zal meebrengen in de komende jaren. Aangezien nu al duidelijk werd gemaakt dat zich chronische ziekten kunnen ontwikkelen na toediening van het vaccin, vraag je dan af wie op den duur voor een ECHTE overrompeling zal zorgen in de ziekenzorg en een ineenstorting van de sociale zekerheid: de Coronagevallen of de gevaccineerden?

De Corona vaccins worden geproduceerd met een nieuwe methode, de mRNA techniek, die nooit eerder werd gebruikt of uitgetest op mensen. Het betreft een genetisch experiment (wat ze ook letterlijk zeggen en openlijk toegeven) waarbij niemand kan zeggen hoe dit op  lange termijn zal uitwerken op het menselijk DNA. Desondanks willen ze de hele wereldbevolking ermee inspuiten en opofferen als een proefdier. Hebben we het dan te maken met een onverantwoordelijke en onbekwame politiek of heeft de vaccinatie nog een andere, meer duistere bedoeling die een verborgen agenda dient?

Voldoende wetenschappers en dokters hebben hun bezorgdheid al geuit over de veiligheid van de vaccins en raden hun patiënten af om het te nemen. Deze mensen worden gecensureerd op de massamedia en sociale media zonder enige kans op een debat. Personen censureren omdat ze een andere mening hebben, is dat nog democratisch?

Dokters en wetenschappers die totaal geen voordeel kunnen halen uit de vaccins worden het zwijgen opgelegd door degenen die er wél voordeel uit halen. Wie ga je dan geloven? De persoon met een belangenconflict die censureert, of de persoon die zijn hele carrière op het spel zet om de massa te waarschuwen?

Het hele vaccinverhaal lijkt gewoon op een hele slechte grap: je kan nog steeds Covid krijgen, je kan nog steeds Covid verspreiden en als gevaccineerde moet je toch een mondmasker blijven dragen. Moest er een contraceptief vaccin bestaan op de markt, maar je na vaccinatie nog steeds zwanger zou kunnen worden én een condoom moest blijven gebruiken, zou je het dan nog nemen? Zo absurd zijn die vaccins! Je beschermt er niemand mee, niet jezelf en ook niet jouw medemens.

WAAROM ZOU JE DAT RISICO DAN NEMEN?

Reeds van in het prille begin van de pandemie wordt er op het gevoel van de mensen ingespeeld. Draag een mondmasker voor je medemens, samen verslaan we corona, bescherm jezelf om anderen te beschermen,… en nog veel meer van dat soort brainwashing methodes zodat de bevolking een gevoel krijgt van verantwoordelijkheid/schuld waardoor de vaccinaties sneller zullen worden aanvaard om de zwakkere medemens te beschermen. Als risicopatiënt geef ik je de boodschap mee om jezelf te beschermen door het vaccin juist niet te nemen!

De noodkreet van kinderen, jongeren en studenten

Natuurlijk wordt bijna iedereen op een of andere manier getroffen door de maatregelen, maar onze kinderen, jongeren en studenten vangen de hardste klap op. De jonge geest ontwikkelt zich immers aan de hand van ervaringen die het opdoet in zijn omgeving, aan de hand van sociale interacties, aan de hand van ontdekkingen,…en dat wordt hun precies net allemaal afgenomen…

Kleuters die de hele dag moeten opkijken naar de juffrouw met een mondmasker op, hoe moeten die kinderen gelaatsuitdrukkingen leren interpreteren? Met smileys misschien, geprojecteerd op het display van het mondmasker van de juf?

Kinderen worden hun hobby’s ontnomen, iets waar ze van houden en wat hun tot rust brengt. Toch verwacht men dat de kinderen zich gedragen en zich stil blijven houden wanneer de ouders telewerken?

Pubers die hun seksualiteit niet kunnen ontdekken, daar niemand zijn liefje mag zien. En dan verwonderd dat er zoveel jongeren depressief zijn?

Studenten die geen feestjes meer mogen organiseren en zich moeten houden aan een kotbubbel. Moeten ze misschien alleen nog maar studeren, een frustrerend schooljaar beleven zonder een uitlaatklep?

Onderwijs op afstand voor onze jeugd, dat betekent vele uren per dag stilzitten en naar een scherm staren, om na de inspanning weer achter een beeldscherm te zitten als ontspanning. Want aangezien hun bijna alles werd ontnomen, blijft er geen andere keuze over dan een cyberleven te leiden met hun contacten.

Waar zijn we toch mee bezig? Willen we een asociale, wereldvreemde, angstige egocentrische futuristische maatschappij creëren? Wanneer de mensen steeds meer van mekaar vervreemden, angst voor mekaar hebben en zich opsluiten in hun eigen bubbel kan je deze massa als autoriteit veel beter controleren want er is totaal geen eenheid. De Romeinen waren in ieder geval al bekend met deze tactiek: divide et impera of verdeel en heers.

Het viel mij erg op dat er de laatste jaren veel series/filmen werden uitgebracht die zich afspelen in een nabije dystopische toekomst met totalitaire regimes, post apocalyptische filmen, filmen over virussen/besmettelijkheid en filmen waar de maatschappij is verdeeld. Black Mirror, The Handmaids Tale, The Purge, 3%, The 100, The Walking Dead, Infection, Cargo, … zijn maar enkele voorbeelden.

De situatie waar we ons nu in bevinden, begint akelige overeenkomsten te vertonen met deze fictieve scenario’s waardoor het realiteitsgevoel wordt afgezwakt en dat is dan exact ook één van de redenen waarom mensen niet geloven dat we écht aan het evolueren zijn naar een totalitair regime. Wanneer de realiteit te hard op een film begint te lijken, speelt de cognitieve resonantie weer op: Dat kan toch niet zijn zoals in de film, dat is niet echt!

Jongeren en studenten beginnen van zich af te bijten door zich niet meer te houden aan de maatregelen. Wanneer ik dan de bekrompen reacties lees in de krant op de acties van de jeugd, sta ik versteld hoe enorm de maatschappij is verzuurd. Akkoord, er worden veel meer groepen getroffen dan de jeugd alleen, maar dat heeft meestal een financieel gevolg. Je kan echter geen prijs zetten op jeugd…dat is onbetaalbaar en je kan het maar één keer meemaken.

Vele volwassenen zijn hun jeugd blijkbaar vergeten of hebben er door omstandigheden geen plezier aan beleefd, waardoor ze denken dat de jeugd nu hetzelfde moet ondergaan als henzelf in het verleden. Denken die verzuurde mensen nu echt dat een verplichte legerdienst, lijfstraffen of jongeren opsluiten bijdraagt tot de oplossing? Nog meer traumatiseren?

Als risicopatiënt en vader heb ik in ieder geval nooit gevraagd om de Corona maatregelen voor mijn bescherming en ben ik er ook nooit mee akkoord gegaan. Ik behoor tot de kleine minderheid die meer risico loopt op ernstige ziekteverschijnselen, doch steun ik de jeugd volledig. Men beseft niet dat men fier moet zijn op de jeugd want zij komen op voor recht en vrijheid en vormen daarmee, samen met een andere kleine groep wakkere burgers, een (laatste) doorn in het oog van degenen die het totalitair regime willen realiseren.

Conclusie

Wanneer iedere risicopatiënt nu de eigen verantwoordelijkheid zou nemen over zijn eigen gezondheid en het beleid gericht zou zijn om dit te bewerkstelligen, kunnen alle maatregelen per direct worden opgeheven. Het is niet de verantwoordelijkheid van mijn medemens om te voorkomen dat ik word besmet, ik bescherm mezelf wel. Het wordt dus hoog tijd dat er een einde komt aan al die vrijheidsbeperkende maatregelen voordat onze maatschappij helemaal in verval geraakt. En dat kan enkel alleen wanneer genoeg wakkere burgers zich verenigen en gaan realiseren dat alleen eenheid deze waanzin kan stoppen.

Michael

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.