Meerderheid van de bedrijven in de VS eist een bewijs van vaccinatie van hun werknemers

Het ziet ernaar uit dat Amerikaanse hogescholen niet de enigen zullen zijn die vaccinatie verplicht zullen stellen voor alle studenten die volgend semester op de campus willen terugkeren. Ondanks de uitspraak van het Witte Huis dat vaccinatie niet bij wet verplicht moet worden gesteld, neigt naar verluidt meer dan 60% van de Amerikaanse bedrijven ertoe een bewijs van vaccinatie van hun werknemers te eisen, meldt ZeroHedge.

Volgens een nieuw onderzoek van de Rockefeller Foundation zal 65% van de bedrijven hun werknemers op de een of andere manier aanmoedigen zich te laten vaccineren, terwijl 63% zegt een bewijs van vaccinatie te zullen eisen voordat de werknemers naar kantoor kunnen terugkeren.

Nog eens 35% zei dat disciplinaire maatregelen, waaronder de mogelijkheid van ontslag, op tafel liggen voor degenen die vaccins weigeren.

De enquête, die donderdag werd vrijgegeven, bevat de antwoorden van 957 bedrijven in 24 sectoren. De meeste respondenten waren Amerikaanse bedrijven met 250 werknemers of meer.

Ook nadat de werknemers naar kantoor zijn teruggekeerd, blijven de tests een cruciaal onderdeel van het veiligheidsplan van de meeste werkgevers.

Wat de toekomst betreft, is ruwweg tweederde van de werkgevers van plan om werknemers tot 2021 fulltime thuis te laten werken, en 73% is van plan flexibele werkregelingen aan te bieden als de pandemie voorbij is. 73% van de bedrijven wil echter dat werknemers ten minste 20 uur per week op kantoor werken.

Dit is niet zomaar een bubbel die teruggaat naar ‘normaal’, er zal enige positieve flexibiliteit zijn nadat de pandemie is afgelopen en we teruggaan naar persoonlijk werk,” zei Mara G. Aspinall, een professor aan de Arizona State University’s College of Health Solutions en een van de auteurs van de enquête.

Wat de zorgen van de werknemers betreft, zeiden de meeste dat ze zich vooral zorgen maakten over hun persoonlijke gezondheid, infectierisico’s en de veiligheid van de werkplek. En als het gaat om terugkeer naar kantoor, wil 38% van de werknemers uiteindelijk wel terugkeren, maar niet onmiddellijk, en ongeveer een kwart zegt helemaal niet terug te willen keren.

De pandemie heeft de traditionele kantooromgeving in veel opzichten veranderd, misschien wel voorgoed, maar toch geeft een meerderheid van de werkgevers aan dat ze er echt waarde in zien dat werknemers face-to-face met elkaar kunnen blijven communiceren,” Nathaniel L. Wade, een co-auteur van het onderzoek die ook verbonden is aan ASU’s College of Health Solutions. “We wilden er echt zeker van zijn dat we publieke informatie geven om mensen te helpen goede beslissingen te nemen.”

De meeste werknemers, ongeveer 51%, zouden liever wachten tot de overheid of gezondheidsinstanties hen toestaan weer aan het werk te gaan, en ongeveer 47% zei dat ze weer aan het werk zouden gaan als het hele personeelsbestand gevaccineerd is.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.