Meer zienhuisopnames geregistreerd bij gevaccineerde bevolkingsgroep dan bij niet-gevaccineerde bevolkingsgroep

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Een grootschalige studie vindt (opnieuw) het bewijs van een negatieve werking van het coronavaccin voor de derde dosis sinds 20 december 2021. Het gaat om het onderzoek ‘Increasing SARS-CoV2 cases, hospitalizations and deaths among the vaccinated populations during the Omicron (B.1.1.529) variant surge in UK’.

Verhoogd percentage ziekenhuisopnames

De onderzoekers stellen in Groot-Brittannië een significant verhoogd percentage ziekenhuisopnames en sterfgevallen vast voor SARS-CoV-2 onder de gevaccineerden en een verminderd percentage gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen onder de niet-gevaccineerden.

De NIMS-populatie (National Immunisation Management Service) toonde bij 18-plussers in de studie een afname van de effectiviteit van het vaccin aan voor de twee doses tijdens de golf met de Deltavariant (sinds september 2021). Dit met zelfs negatieve vaccineffectiviteit voor de infecties tijdens de Omikron-variantgolf in alle gevaccineerde groepen, met inbegrip van de groep met een derde dosis sinds 20 december 2021.

Samengevat betekent dit dat de gevaccineerde bevolkinggroep een groter percentage coronagevallen telt dan de niet-gevaccineerde bevolkingsgroep.

Bron.

Lees ook: wat-is-de-oorzaak-van-oversterfte-in-de-uk-in-2022

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.