Meer dan de helft van de Amerikanen wil geen COVID-19-vaccin, blijkt uit onderzoek

De reguliere media laten COVID-19-vaccins klinken als een opwindend succes waarbij iedereen schreeuwt om in de rij te staan, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen van plan is om het vaccin uit te stellen of zelfs helemaal te weigeren. In feite zei slechts 41 procent van degenen die deelnamen aan het opsporingsproject van de Kaiser Family Foundation dat ze graag zo snel mogelijk een foto wilden maken.

warning
OPGELET ! DIT IS EEN AUTOMATISCHE VERTALING !

Van degenen die niet enthousiast zijn om het vaccin te krijgen, zegt 31 procent dat ze liever wachten om meer resultaten van de vaccins te zien, 13 procent zegt zeker te weten dat ze de injectie niet zullen krijgen en 7 procent zei dat ze alleen de injectie zouden krijgen. als ze dat absoluut verplicht waren voor school, werk of andere activiteiten.

Tot de groepen die het meest terughoudend waren om zich te laten vaccineren, waren Republikeinen, volwassenen op het platteland, huishoudens met een laag inkomen en mensen met een zwarte en Spaanse achtergrond. Zwarte en Latijns-Amerikaanse volwassenen hadden significant meer kans dan blanke volwassenen om te zeggen dat ze liever afwachten hoe het vaccin voor anderen werkt voordat ze het zelf kregen met 43 en 37 procent versus 26 procent. Ondertussen zei 43 procent van de jongvolwassenen van 18 tot 29 jaar dat ze graag zouden willen “afwachten”.

Degenen die meer bereid zijn om het vaccin te krijgen, zijn mensen van 65 jaar en ouder, democraten en mensen met ernstige gezondheidsproblemen.

Als het om politieke partijen gaat, zegt 64% van de democraten dat ze al zijn ingeënt of zo snel mogelijk een kans willen krijgen; slechts 32% van de Republikeinen zei hetzelfde, en een kwart weigerde het vaccin definitief. Het enthousiasme voor vaccins voor democraten en onafhankelijken steeg tijdens een eerdere peiling in december, maar het veranderde niet onder de Republikeinen.

Achtenzestig procent van de mensen die het vaccin niet wilden krijgen, zei dat het te wijten is aan bezorgdheid over de effecten op de lange termijn, terwijl 59 procent bezorgd was dat ze er ernstige bijwerkingen van zouden krijgen. Vijfenvijftig procent zei dat ze geloofden dat de vaccins niet zo veilig zijn als wordt beweerd, terwijl 53 procent zei dat ze vonden dat ze niet zo effectief waren als beweerd. Iets minder dan een derde was bang dat het het virus zelf zou kunnen veroorzaken. Deze angsten zijn niet verrassend, gezien de snelheid waarmee het vaccin op de markt werd gebracht, waarbij de typische vaccintests in een programma met de naam Operation Warp Speed ​​werden omzeild.

Een soortgelijk onderzoek, uitgevoerd door de University of California, Davis, onder meer dan 800 mensen , wees uit dat een derde van de Amerikanen onwaarschijnlijk of aarzelend is om de prik te krijgen. De vier belangrijkste redenen om te aarzelen waren zorgen over de bijwerkingen, zorgen over allergische reacties, twijfels over de effectiviteit ervan en een voorkeur om immuniteit op natuurlijke wijze te laten ontwikkelen via infectie.

Volgens universitair docent Jeanette B. Ruiz was de snelheid van de ontwikkeling van het vaccin een veelvoorkomend punt van zorg, en velen vroegen zich af of er misschien bezuinigd was op het gebied van werkzaamheid en veiligheid.

Amerikanen zijn vooral sceptisch over overhaaste COVID-19-vaccins

Ondertussen onthulde een enquête die vorige maand door YouGov werd uitgevoerd dat de scepsis van het COVID-19-vaccin in de VS groter is dan in andere landen. In het VK zei 73 procent van de mensen dat ze het vaccin zouden krijgen, en hetzelfde gold voor 70 procent van de mensen in Denemarken, 69 procent van die in India, 68 procent in Mexico en 64 procent in Australië.

Volgens dr. Anthony Fauci zal ergens tussen de 75 en 85 procent van de Amerikanen het vaccin nodig hebben om de pandemie ‘onder controle’ te krijgen, en president Biden heeft plannen aangekondigd om 150 miljoen Amerikanen te inoculeren tijdens zijn eerste 100 dagen in functie. Het zal natuurlijk erg moeilijk worden om die doelen te bereiken als de beschikbare vaccins in verband worden gebracht met zoveel allergische reacties en zelfs sterfgevallen .

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

KFF.org

KCRA.com

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.