Meer dan 10.000 euro per dag: hoe ziekenhuizen verdienen aan coronapatiënten

In alle landen is momenteel sprake van een grote fraude. Subsidies werden door het IMF van bij het begin van deze crisis verdeeld onder de gewillige volger; m.n. de ziekenhuizen. Zo hielpen ze mee de pandemie organiseren en in stand houden.

DUITSLAND – Lege bedden door de Corona-crisis zorgen voor problemen voor de klinieken. De financiële verliezen door leegstaande bedden en uitgestelde operaties en therapieën zijn enorm, ondanks het reddingspakket van de overheid. Extra compensatiebetalingen zijn bedoeld om de situatie te verhelpen. Het meeste geld gaat naar geventileerde patiënten – tot wel 30.000 euro!

In veel Duitse en Oostenrijkse ziekenhuizen zijn de bedden leeg . Door de coronapandemie worden operaties uitgesteld en worden bedden vrijgehouden voor mogelijke coronapatiënten . Maar blijkbaar zijn er tijdens deze pandemie te weinig patiënten, wat de ziekenhuizen financiële schade berokkent. De ziekenhuizen moeten daarom ook medisch personeel op werktijdverkorting sturen . Het Ärzteblatt rapporteerde eind juli 2020 over meer dan 400.000 werkers met een arbeidstijdverkorting in de Duitse gezondheidssector , en dit soort rapporten waren ook beschikbaar in Oostenrijk vanaf april van het voorgaande jaar.reclame

Geld voor lege bedden

De Duitse regering reageerde vorig jaar op de situatie met een reddingspakket . Voor een bed dat gratis werd gehouden, was er 560 euro , zoals de Ärzte Zeitung meldde. Zelfs toen eisten sommige kliniekexploitanten, zoals de Marienhaus-groep , nog meer geld – het had volgens de wensen 700 euro moeten zijn.

Toeslag voor bezette bedden

Om de solvabiliteit van de ziekenhuizen op peil te houden, zijn voor dit jaar tussen de verzekeringsmaatschappijen en de ziekenhuismaatschappijen aanvullende vergoedingen overeengekomen, ook voor bezette bedden . Deze “ voorlopige toeslagen ” bedragen 40 euro voor elke patiënt in volledige of deeltijdse intramurale behandeling en 80 euro voor elke bewezen coronapatiënt . Deze betalingen zijn ook gerechtvaardigd met een naar verluidt hogere uitgave voor corona-beschermingsmiddelen die duurder zijn geworden.

Goudmijn: intensive care (vooral met ventilatie)

Het wordt echt lucratief voor ziekenhuizen als het gaat om intensive care-bedden en ventilatie , zoalshet Charité-factureringsschema voor 2021 laat zien. Het dagtarief voor geïsoleerde patiënten op een intensive care-afdeling is 6.000 euro . Als de patiënt ook wordt beademd, is dat 10.000 euro.

Schermafbeelding: Charité

Naarmate de beademingsduur toeneemt, kan deze subsidie oplopen tot 30.642,50 euro per corona-intensive care-patiënt. Patiënten op de intensive care voor de korte termijn leveren het meest op.

Het meeste geld wordt verdiend bij de ontvangers van de kortdurende intensive care. Als een persoon die intensieve zorg nodig heeft bijvoorbeeld op de isolatieafdeling wordt beademd, kan het ziekenhuis 10.000 euro per dag in rekening brengen voor de isolatiekamer. Daarnaast kan het € 5.276 voor ventilatie (ECMO) voor de twee dagen in rekening brengen, plus de kosten van € 80 per dag en alle reguliere forfaitaire bedragen. Zo ontvangt het ziekenhuis 25.356 euro plus het reguliere ziekenhuisfinancieringsbedrag voor alleen al voor twee dagen behandeling. (2 * 10.000 euro + 5.276 euro + 2 * 80 euro + reguliere vaste tarieven)

De ziekenhuizen verkeren kennelijk deels in financiële moeilijkheden, veel bedden staan ​​leeg en sturen personeel op korte tijd naar huis. Er is veel geld voor een corona-intensive care-patiënt en nog veel meer voor een patiënt aan een beademingsapparaat.

Kan dit ertoe leiden dat patiënten daarom vaker ‘coronapatiënt’ worden en vervolgens mogelijk worden aangesloten op een beademingsapparaat? 

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.