Medisch tijdschrift: mensen zonder klachten testen is oplichterij

Velen wisten het natuurlijk al: het massaal testen van mensen zonder klachten (symptomen) is onzinnig. Toch gaat deze lucratieve business onverminderd door. Het medische tijdschrift Journal of Infection noemt het zelfs ‘oplichterij’.

Tot de komst van Covid-19 werd van een ‘ziektegeval’ gesproken als iemand verschijnselen vertoont van een ziekte. Inmiddels wordt iemand met een positieve uitslag van een PCR-test als dusdanig beschouwd en zelfs als ‘geïnfecteerde’ en dus ‘ziek’.
Het Journal of Infection publiceert een onderzoek naar ruim 162.000 in Duitsland afgenomen tests.

Het onderzoek: ‘Van de 162.457 geteste personen hadden er 4.164 (2,6%) een positieve RT-PCR-test. Het positieve percentage was lager bij kinderen van 0-9 jaar (2,2%) en bij volwassenen van 70 jaar en ouder (1,6%), in vergelijking met de middengroep van 10-69 jaar (2,8%).
Het positieve percentage hield sterk verband met de nationale teststrategie voor SARS-CoV-2. Tijdens de eerste en derde fase van de nationale tests werden overwegend symptomatische personen getest. Tijdens deze fasen waren de positieve percentages hoger dan tijdens de intermitterende tweede fase, die samenviel met het zomerseizoen, toen overwegend asymptomatische personen werden getest. Het percentage positieve testgevallen was in de derde fase aanzienlijk hoger dan in de eerste fase.

In het onderzoek komt naar voren dat 40% van de mensen met een positieve test een Ct-waarde hebben lager dan 25. Hoe lager de Ct-waarde, hoe hoger de kans dat de persoon geïnfecteerd is. Die kans wordt waarschijnlijk geacht bij een Ct-waarde van 25 of lager.

Tijdens de piek van het testen van asymptomatische personen, testte slechts 0,4% positief met een gemiddelde Ct-waarde van 28,8.’ Uit andere onderzoeken blijkt dit percentage in de zomer zelfs maar 0,06% te bedragen, oplopend tot 1,0% in het griepseizoen.

Het onderzoek concludeert dan ook: ‘In het licht van onze bevindingen dat meer dan de helft van de personen met positieve PCR-testresultaten waarschijnlijk niet besmettelijk zijn geweest, mag de positiviteit van de RT-PCR-test niet worden beschouwd als een nauwkeurige maatstaf voor de incidentie van besmettelijke SARS-CoV-2. Onze resultaten bevestigen de bevindingen van anderen dat het routinematige gebruik van “positieve” RT-PCR-testresultaten als de gouden standaard voor het beoordelen en controleren van besmettelijkheid voorbijgaat aan het feit “dat 50-75% van de tijd dat een persoon PCR-positief is, hij waarschijnlijk post-infectieus is.’

Dat er internationaal geen standaards zijn afgesproken over grenswaarden waarbij een getest persoon als ‘geïnfecteerd’ moet worden beschouwd, maakt massatesten des te meer tot een tamelijk willekeurige oefening.

Prof. Carl Heneghan, directeur van het Centre for Evidence-Based Medicine, voegt hieraan toe

dat acht dagen nadat iemand Covid-19 heeft opgelopen, de kans dat de besmette persoon het virus doorgeeft “tot nul daalt” als hij geen symptomen heeft.’

Fragmenten van het virus kunnen volgens Heneghan daarna nog vele weken in het lichaam achterblijven – sommige studies tonen aan dat het virus zich tot 70 dagen later verspreidt – wat leidt tot een positieve test en een vertekend beeld geeft van het aantal mensen dat het risico loopt het virus door te geven.

Het onderzoek, dat niet het enige is met deze bevindingen, toont aan dat het testen om iemand toegang te verschaffen tot een locatie, event of land een tamelijk onzinnige werkwijze is. Velen zullen in volle gezondheid en zonder symptomen, volkomen onterecht de toegang worden geweigerd.

Bericht in Journal of Infection in PDF

Bron: EzAz d.d. 23 juni 2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.