Marc Van Ranst verdeelt de maatschappij

Als in een land een ontspoorde militair – die gewapend zou zijn – op pad is, de sympathie van een groot deel van de bevolking krijgt, dan is er wat mis met de communicatie tussen overheid en burgers. Overheid en parket zullen een aanpaste toon moeten vinden en hun aanpak van het probleem moeten herbekijken om tot een oplossing te komen. Jürgen Conings dreigt een symbool van anti-corona/anti-overheid te worden.

Marc Van Ranst heeft zich het probleem Conings toegeëigend, maar ook hij is slechts een symbool en werkt als een brandversneller in deze ontvlambare situatie. Ook hier zal parket en overheid een manier moeten vinden om hem te temperen, want hij is net zo’n grote haatzaaier als de haatzaaiers waartegen hij fulmineert.

Het gaat de komende week niet over de waarheid of gelijk, maar over het herstel van een wankel evenwicht in een maatschappij dat de littekens draagt van een pandemie. Van Ranst verdeelt het land in goed en slecht, waarheid en leugen, links en rechts en blaast bruggen op die waren gebouwd op wederzijds respect.

Mogen we voorzichtig besluiten dat de georganiseerde klopjacht op één man erover was? Conings wordt momenteel overal in het land gespot door angstige burgers. Een visser met een hengel zorgt voor alarm. De man mag van geluk spreken dat hij niet is afgeknald. Het gebouw van DPG-media zou geviseerd zijn door een extreemrechtse organisatie uit Nederland? We spreken in voorwaardelijke wijs, omdat het nieuws omtrent deze actie nog zeer voorwaardelijk is. Conclusie van Marc Van Ranst: “Nederlandse extreemrechtse knokploeg wilde via media schuilplaats Marc Van Ranst te weten komen. Extreemrechtse knokploegen: zover zijn we dus al gekomen. Intimidatie mag nooit werken!” Je kan het bezwaarlijk een wetenschappelijk inzicht noemen.

Nederlandse extreemrechtse knokploeg wilde via media schuilplaats Marc Van Ranst te weten komen.
Extreemrechtse knokploegen: zover zijn we dus al gekomen.
Intimidatie mag nooit werken!https://t.co/9Odr8JEJcE

— Marc Van Ranst (@vanranstmarc) May 24, 2021

Theo Francken is bezorgd en vreest dat Van Ranst de aanzet heeft gegeven voor een heksenjacht tegen de Vlaming. Hij doet op Facebook een oproep aan elke Vlaming die hiervan een slachtoffer is geworden en schrijft: “Ik verneem van meerdere bronnen binnen Defensie dat de strijd tegen “fascisme, racisme en extremisme” begint te lijken op een voorwendsel om Vlaamsgezindheid aan te pakken. Een heksenjacht op alles wat Vlaams is. Het liken van bepaalde pagina’s is blijkbaar al goed voor de intrekking van uw veiligheidsmachtiging en andere sancties. De ‘deflamandisation’ van het Belgisch leger lijkt onder leiding van de PS begonnen. CD&V en Open VLD staan erbij en kijken ernaar.”

De bewuste  Facebook-post is ondertussen op de pagina van Francken verwijderd.

En nu ? Gaan we alleen maar verder zoeken naar Conings?

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.