Mammografie toont bij gevaccineerde vrouwen symptomen van borstkanker

In Utah heeft een groep artsen een verontrustende ontdekking gedaan tijdens een screening op borstkanker. Vrouwen die waren gevaccineerd tegen corona bleken gezwollen lymfeklieren te hebben. Normaal gesproken kan dat wijzen op kanker. Uit voorzorg zijn de richtlijnen aangepast.

Artsen van Intermountain Healthcare in Salt Lake City ontdekten tijdens mammografieonderzoek dat er ontstekingen waren ontstaan in de borsten van vrouwen die onlangs een experimenteel coronavaccin hadden gekregen. Ook radiologen van de Society of Breast Imaging zagen een toename van het aantal gevallen van gezwollen lymfeklieren.

Opvallend veel vrouwen

“Als je wordt gevaccineerd, vindt er een ontstekingsreactie in je arm plaats,” zei Brett Parkinson, medisch directeur van het Breast Care Center van Intermountain Healthcare, tegen FOX 13. “Normaal gesproken roepen we patiënten terug als we opgezwollen lymfeklieren zien, want dat kan wijzen op borstkanker die is uitgezaaid naar de lymfeklieren of lymfoom of leukemie.”

Parkinson zei dat opvallend veel vrouwen gezwollen lymfeklieren hebben na de coronaprik. “Bij Moderna is het ongeveer 11 procent na de eerste dosis en 16 procent na de tweede dosis. Bij Pfizer is het ongeveer hetzelfde.”

Richtlijnen aangepast

Intermountain heeft vervolgens besloten om de richtlijnen aan te passen. Vrouwen moeten vóór hun eerste dosis van het vaccin een mammografie laten maken, of vier weken wachten na hun tweede dosis. We willen niet dat deze patiënten een vals-positieve uitslag krijgen, aldus Parkinson.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.