Uit interne bedrijfsdocumenten blijkt dat topfabrikanten voor babyvoeding willens en wetens babyvoeding verkopen die giftige zware metalen bevat, waaronder anorganisch arseen, lood, cadmium en kwik, op niveaus die de federale veiligheidslimieten honderden keren overschrijden, aldus onderzoekers van het Congres die hun rapport op 2 februari publiceerden . 4.

Al deze zware metalen zijn in verband gebracht met kanker , chronische ziekten en neurotoxische effecten , met verwoestende schade aan de hersenen van de baby. Volgens de samenvatting van het rapport:

“De Food and Drug Administration (FDA) en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben verklaard dat ze gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid, vooral voor baby’s en kinderen, die het meest kwetsbaar zijn voor hun neurotoxische effecten. Zelfs lage blootstellingsniveaus kunnen ernstige en vaak onomkeerbare schade aan de hersenontwikkeling veroorzaken. “

Interne tests door Gerber, Beech-Nut Nutrition Company, Nurture, Inc., die Happy Baby-producten verkoopt, en Hain Celestial Group, Inc., die Earth’s Best Organic babyvoeding verkoopt, toonden niveaus van zware metalen aan die ver boven de limieten voor flessenwater lagen. door de FDA en de Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Babyvoedingsingrediënten in bepaalde producten bevatten tot 91 keer het arseengehalte, tot 177 keer voor lood, 69 keer voor cadmium en 5 keer het kwikgehalte dat is toegestaan ​​in flessenwater. De bedrijven keurden die producten nog steeds goed voor verkoop.

Hain Celestial-babyvoeding die beweert biologisch te zijn, had vergelijkbare niveaus van giftige metalen, gaf de FDA de schuld door te zeggen dat het bureau zijn productie- en testmethoden had goedgekeurd.

Volgens CNN staan ​​arseen, lood, cadmium en kwik in de top 10 van zorgwekkende chemicaliën voor zuigelingen en kinderen van de Wereldgezondheidsorganisatie .

Linda McCauley, decaan van de Nell Hodgson Woodruff School of Nursing aan de Emory University, die de effecten op de gezondheid van het milieu bestudeert, vertelde de New York Times : “Er is aangetoond dat geen enkele mate van blootstelling aan deze metalen veilig is bij kwetsbare baby’s.”

De Subcommissie Economisch en Consumentenbeleid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Commissie Oversight and Reform, die het onderzoek hebben uitgevoerd, hebben de bedrijven verzocht vrijwillig de interne testdocumenten in te dienen.

Drie andere babyvoedingsbedrijven weigerden mee te werken aan het onderzoek van de commissie: Sprout Organic Foods; Walmart, dat Parent’s Choice-babyvoeding verkoopt; en Campbell Soup Company, dat de babyvoeding van Plum Organics verkoopt.

Rep.Raja Krishnamoorthi (D-Ill.), Voorzitter van de Subcommissie Consumentenbeleid van het Huis, zei dat hij zich grote zorgen maakte dat hun gebrek aan medewerking erop duidde dat de bedrijven de aanwezigheid van nog hogere niveaus van giftige zware metalen in hun baby zouden kunnen verbergen. voedingsproducten dan de producten van hun concurrenten. Hij zei dat de FDA fabrikanten vrij laat om alleen rauwe ingrediënten te testen, of, voor de overgrote meerderheid van babyvoeding, om helemaal geen tests uit te voeren.

Krishnamoothi vertelde CNN dat de spreadsheets van de fabrikanten “schokkend” zijn omdat ze bewijzen dat sommige babyvoeding honderden delen per miljard gevaarlijke metalen bevat. “Toch weten we dat we in veel gevallen niet meer dan eencijferige delen per miljard van deze metalen in al onze voedingsmiddelen zouden moeten hebben,” zei hij.

Krishnamoorthi zei dat hij pessimistisch was dat de FDA het lef had om de corruptie in de industrie te weerstaan. Hij zei: ‘Ik ben realistisch. We hebben wetgeving nodig om de FDA te dwingen normen te ontwikkelen en de bedrijven te dwingen hieraan te voldoen. “

Volgens CBS News is de FDA op de hoogte gesteld van het rapport en herziet zij haar bevindingen.