Lockdown vermoedelijk dodelijker dan corona

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe gegevens van het Britse CBS zijn zorgwekkend; in de afgelopen vier maanden stierven gemiddeld meer dan 1000 personen meer dan normaal. Hier is het aantal personen dat overleed als gevolg van corona, gemiddeld 500 per week, niet meegerekend. Normaal gesproken overlijden binnen Engeland en Wales wekelijks 10.500 mensen. Het Britse ministerie van Gezondheidszorg gaat onderzoek doen naar deze gegevens.

De gevolgen van de lockdown

Een woordvoerder van het ministerie gaat er echter van uit dat het stijgende aantal sterfgevallen direct verband houdt met de uitgaansverboden van de afgelopen jaren. Het werd in die tijd immers veel moeilijker, behalve voor de meest acute klachten, om een huisarts te bezoeken.

“We beginnen de gevolgen te zien van de vertraagde of uitgestelde behandeling van bijvoorbeeld kanker en van hart- en vaatziekten.” – Robert Dingwall, hoogleraar Gezondheidszorg aan de Universiteit van Nottingham

Deze vertraging of uitstel heeft volgens Dingwall geen directe gevolgen.

“Als kanker niet direct wordt behandeld, sterven mensen niet meteen, maar zullen op den duur meer mensen sterven dan normaal het geval was.”

De cijfers van het Britse CBS zijn daar volgens hem een bevestiging van. Hetzelfde is het geval met diabetes; deze ziekte wordt binnen enkele jaren gezien als de belangrijkste doodsoorzaak voor alle Britten. Een tijdige diagnose kan ook hier voor een langere levensverwachting zorgen.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + twaalf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.