Lockdown claimt het equivalent van 560.000 levens vanwege de gezondheidseffecten van de ‘diepe en langdurige recessie die het zal veroorzaken’, waarschuwt UK expert

  • Studies tonen een verband aan tussen de rijkdom van een land en de levensverwachting van zijn burgers 
  • ‘Lange, uitgesponnen platte inzinking’ die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door lockdown, zal het leven van een persoon verkorten
  • De stijgende levensverwachting stagneerde in sommige landen na de financiële crisis van 2008 

Door STEPHEN ADAMS MEDISCH REDACTEUR VOOR THE MAIL ON SUNDAY

GEPUBLICEERD: 00:37 GMT, 8 november 2020 | BIJGEWERKT: 02:20 uur GMT, 8 november 2020

warning
OPGELET ! DIT IS EEN AUTOMATISCHE VERTALING !

Lockdowns zullen uiteindelijk het equivalent van meer dan 500.000 levens claimen vanwege de gezondheidseffecten van de ‘diepe en langdurige recessie die het zal veroorzaken’, beweerde een vooraanstaand expert gisteravond.

Studies tonen een verband aan tussen de rijkdom van een land en de levensverwachting van zijn burgers.

Dat betekent dat de ‘lange, uitgesponnen vlakke inzinking’ die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door Covid-maatregelen het leven van elke persoon gemiddeld met een paar maanden zal verkorten, aldus professor Philip Thomas van Bristol University.

Lockdowns zullen uiteindelijk het equivalent van meer dan 500.000 levens claimen vanwege de gezondheidseffecten van de 'diepe en langdurige recessie die het zal veroorzaken', beweerde een vooraanstaand expert (foto, mensen in lockdown)

Lockdowns zullen uiteindelijk het equivalent van meer dan 500.000 levens claimen vanwege de gezondheidseffecten van de ‘diepe en langdurige recessie die het zal veroorzaken’, beweerde een vooraanstaand expert (foto, mensen in lockdown)

Vermenigvuldigd met de Britse bevolking, zou dat het equivalent zijn van 560.000 hele levens, berekende hij. 

Prof Thomas schreef voor de website van The Spectator magazine: ‘Hoe rijker een land, hoe langer de mensen leven.’

Deze relatie kan 80 procent van de variatie in levensverwachting tussen landen verklaren.

Het kan ook verklaren waarom de stijgende levensverwachting in sommige landen, waaronder het VK, na de financiële crisis van 2008 tot stilstand kwam. 

Thomas, hoogleraar risicomanagement, zei dat een aanhoudende lockdown ertoe zou leiden dat de economische output terugloopt tot ongeveer negen procent lager dan normaal.

Grimmige voorspellingen hebben drie miljoen werklozen voorspeld. Deze economische impact zou ertoe leiden dat elke persoon gemiddeld iets meer dan vier maanden aan levensverwachting verliest.

Prof Thomas schreef: ‘Nu, dit klinkt misschien niet zo veel op het eerste gehoor, maar wanneer het wordt vermenigvuldigd met de Britse bevolking van 67 miljoen, komt het gemiddelde aantal verloren levens op 560.000 – veel meer dan de Britse militaire en civiele verliezen in de tweede Wereldoorlog.’

Hij kwam tot dat cijfer door eerst het totale aantal jaren te berekenen dat de bevolking als geheel waarschijnlijk zou verliezen, ongeveer 23 miljoen, en dat vervolgens te delen door 42, wat de resterende levensverwachting is van de gemiddelde huidige Brit.

Dit geeft een cijfer voor het aantal ‘gemiddeld verloren levens’.

Dat betekent dat de 'lange, uitgesponnen vlakke inzinking' die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door Covid-maatregelen het leven van elke persoon gemiddeld met een paar maanden zal verkorten (afgebeeld, mensen tijdens lockdown)

Dat betekent dat de ‘lange, uitgesponnen vlakke inzinking’ die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door Covid-maatregelen het leven van elke persoon gemiddeld met een paar maanden zal verkorten (afgebeeld, mensen tijdens lockdown)

Daarentegen, zelfs als het VK uiteindelijk 250.000 Covid-gerelateerde sterfgevallen zou lijden, zou dit slechts overeenkomen met 45.000 ‘gemiddelde levens’, aangezien degenen die aan Covid overlijden doorgaans bejaard zijn, 82 gemiddeld.

Dat betekent dat ze zelfs voordat ze het virus opliepen, een veel kortere resterende levensverwachting hadden gehad dan de typische Brit. 

Eerdere studies suggereren dat Covid zijn slachtoffers gemiddeld 7,5 jaar van het leven berooft.

Prof Thomas schreef: ‘Het lijdt geen twijfel dat deze [250.000 Covid-sterfgevallen] een zeer slechte afloop zouden zijn. 

‘Het is echter minder dan 10 procent van het [equivalent] verlies aan mensenlevens dat de natie zal lijden door zichzelf te onderwerpen aan een langdurige lockdown.’

Bron https://www.dailymail.co.uk/news/article-8925425/Lockdown-claim-equivalent-560-000-lives-health-impact-recession-cause.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.