Letselrapporten van COVID-vaccin: bij 12- tot 17-jarigen meer dan verdrievoudigd op 1 week tijd

Vrijgegeven VAERS-gegevens toonden 262.521 meldingen van bijwerkingen na COVID-vaccins, waaronder 4.406 doden en 21.537 ernstige verwondingen tussen 14 december 2020 en 21 mei 2021.

Het aantal gemelde bijwerkingen na COVID-vaccins blijft stijgen, volgens gegevens die vandaag zijn vrijgegeven door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De gegevens zijn rechtstreeks afkomstig van rapporten die zijn ingediend bij het Vaccin Adverse Event Reporting System (VAERS).

VAERS is het primaire door de overheid gefinancierde systeem voor het melden van ongewenste vaccinreacties in de VS. Rapporten ingediend bij VAERS vereisen nader onderzoek voordat een causaal verband kan worden bevestigd.

Elke vrijdag maakt VAERS alle vaccinschaderapporten openbaar die zijn ontvangen vanaf een bepaalde datum, meestal ongeveer een week voorafgaand aan de releasedatum. Uit de gegevens van vandaag blijkt dat tussen 14 december 2020 en 21 mei in totaal 262.521 ongewenste voorvallen werden gemeld aan VAERS, waaronder 4.406 doden – een stijging van 205 ten opzichte van de vorige week – en 21.537 ernstige verwondingen , een stijging van 3.009 sinds vorige week.

Uit de release van 21-5-21 van VAERS-gegevens.

De gegevens van deze week toonden 3.449 totale bijwerkingen, vergeleken met 943 meldingen vorige week, onder 12- tot 17-jarigen. De gegevens van deze week omvatten 58 meldingen van ernstige bijwerkingen in de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar.

In de VS waren op 21 mei 281,6 miljoen doses COVID-vaccin toegediend. Dit omvat 120 miljoen doses Moderna’s vaccin, 152 miljoen doses Pfizer en 10 miljoen doses Johnson & Johnson (J&J) COVID-vaccin.

Van de 4.406 sterfgevallen die op 21 mei werden gemeld, vond 23% plaats binnen 48 uur na vaccinatie, 16% trad op binnen 24 uur en 38% trad op bij mensen die binnen 48 uur na vaccinatie ziek werden.

De VAERS-gegevens van deze week laten zien:

CDC onderzoekt hartproblemen bij tieners, adolescenten na COVID-vaccin

Op 24 mei meldde The Defender dat de CDC rapporten onderzoekt van tieners en jonge volwassenen die zijn gevaccineerd tegen COVID en die hartproblemen hebben gehad. Het Raadgevend Comité voor immunisatiepraktijken van de CDC heeft op 17 mei een advies uitgebracht waarin artsen worden gewaarschuwd voor meldingen van myocarditis, die voornamelijk bij adolescenten en jonge volwassenen leek voor te komen, vaker bij mannen dan bij vrouwen, vaker na de tweede dosis en meestal binnen vier dagen na vaccinatie met Pfizer- of Moderna-vaccins . De meeste gevallen bleken “mild” te zijn en de follow-up is aan de gang.

De CDC zei dat haar monitoringsystemen niet meer gevallen van myocarditis hadden gevonden dan zou worden verwacht in de bevolking, maar leden van de commissie voor vaccinaties zeiden dat zorgverleners op de hoogte moesten worden gesteld van de rapporten van de “potentiële bijwerking”.

Myocarditis is een ontsteking van de hartspier die kan leiden tot hartritmestoornissen en de dood. Volgens de Nationale Organisatie voor Zeldzame Aandoeningen kan myocarditis het gevolg zijn van infecties, maar “vaker is de myocarditis het gevolg van de immuunreactie van het lichaam op de initiële hartbeschadiging.” Pericarditis is een ontsteking van het weefsel rond het hart die scherpe pijn op de borst en andere symptomen kan veroorzaken.

Zoals The Defender op 26 mei meldde , een week nadat de CDC aankondigde dat het onderzoek deed naar hartontsteking bij recent gevaccineerde jonge volwassenen, meldde Connecticut 18 nieuwe gevallen van hartproblemen bij tieners die een COVID-vaccin hadden gekregen. Alle 18 gevallen leidden tot ziekenhuisopname – de overgrote meerderheid voor een paar dagen, terwijl één persoon vanaf 26 mei in het ziekenhuis bleef.

Perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis zei maandag tijdens een persconferentie dat de regering-Biden jonge mensen zal blijven adviseren zich te laten vaccineren, ondanks gemelde gevallen van myocarditis.

Een zoekopdracht in VAERS bracht 419 gevallen van pericarditis en myocarditis aan het licht, onder alle leeftijdsgroepen, gemeld in de VS na COVID-vaccinatie tussen 14 december 2020 en 21 mei. Van de 288 gemelde gevallen werden 247 gevallen toegeschreven aan Pfizer151 gevallen aan Moderna en 20 gevallen voor J&J’s COVID-vaccin.CHD roept FDA op om COVID-vaccins van de markt te halen – Dien een reactie in

Moderna vraagt ​​begin juni toestemming aan FDA voor 12- tot 17-jarigen

Op 25 mei kondigde Moderna aan dat haar vaccin veilig en 100% effectief was bevonden in de bescherming tegen COVID in een fase 3-onderzoek met meer dan 3.700 deelnemers in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, meldde Axios . Er werden geen significante veiligheidsproblemen vastgesteld en de bijwerkingen kwamen over het algemeen overeen met die welke werden gezien in een eerdere proef met volwassenen, aldus het bedrijf .

Moderna is van plan om volgende maand een uitgebreide vergunning voor noodgebruik van zijn COVID-vaccin voor tieners te zoeken bij de Amerikaanse Food and Drug Administration. Als het wordt goedgekeurd, zou het het tweede vaccin zijn dat beschikbaar is voor jonge tieners.

Aantal gehospitaliseerde kinderen voor COVID met ten minste 40% opgeblazen

Op 26 mei meldde The Defender dat in twee artikelen die in het tijdschrift Hospital Pediatrics werden gepubliceerd, werd vastgesteld dat pediatrische ziekenhuisopnames voor COVID met ten minste 40% werden overschat, met mogelijke gevolgen voor landelijke cijfers die worden gebruikt om het vaccineren van kinderen te rechtvaardigen.

Uit een onderzoek van onderzoekers van de Stanford University School of Medicine bleek dat het tellen van SARS-CoV-2- infecties bij gehospitaliseerde kinderen de impact van COVID bij pediatrische populaties overschatte, omdat het aantal veel asymptomatische patiënten omvatte.

Van de 117 ziekenhuisopnames concludeerden de auteurs dat 53 patiënten (45%) werden opgenomen om redenen die geen verband hielden met het virus. Uit de studie bleek ook dat 39,3% (of 46 patiënten) gecodeerd als SARS-CoV-2 eigenlijk asymptomatisch waren.

In de tweede studie , van de 146 records waarin patiënten werden vermeld als positief voor SARS-CoV-2 van 1 mei 2020 tot 30 september 2020, classificeerden de auteurs 58 patiënten (40%) als een “incidentele” diagnose – wat betekent dat er was geen documentatie van COVID-symptomen voorafgaand aan ziekenhuisopname.

In dezelfde studie werden 68 patiënten, of 47%, gecategoriseerd als ‘mogelijk symptomatisch’, wat werd gedefinieerd als wanneer ‘COVID-19 niet de primaire reden voor opname was voor deze patiënten, en COVID-19 alleen geen directe ziekenhuisopname vereiste zonder de gelijktijdige staat.”

“Ons doel is om ervoor te zorgen dat we nauwkeurige gegevens hebben over hoe ziek kinderen worden”, zegt Dr. Alan Schroeder , een klinische professor in pediatrische kritieke zorg en kindergeneeskunde in het ziekenhuis. “Als we vertrouwen op de positieve SARS-CoV-2-testresultaten van ziekenhuizen, verhogen we het werkelijke risico op ziekenhuisopname door de ziekte bij kinderen met ongeveer het dubbele.”

OSHA keert abrupt van koers en zegt dat werkgevers niet aansprakelijk zijn voor letsel door COVID-vaccin

De federale Occupational Safety and Health Administration ( OSHA ) veranderde snel haar standpunt over het verplichten van bedrijven die COVID-vaccins verplichten om bijwerkingen te behandelen als “opneembare verwondingen”, en kondigde aan dat het zijn eerdere uitspraak niet langer zal handhaven .

OSHA zei dat het de wijziging heeft aangebracht om te voorkomen dat “de schijn van ontmoediging van werknemers” om het COVID- vaccin te krijgen en ook omdat het “de vaccinatie-inspanningen van werkgevers niet wilde ontmoedigen”.

De verdediger nam contact op met OSHA en vroeg waarom het bureau zijn beleid abrupt veranderde, die OSHA onder druk zette om zijn standpunt te wijzigen en waarom bijwerkingen veroorzaakt door COVID-vaccins die een werknemer mogelijk als arbeidsvoorwaarde moet krijgen en onder 29 CFR zouden vallen 1904,7 zou niet worden geregistreerd als een werkgerelateerd letsel.

OSHA reageerde door ons door te verwijzen naar de Centers for Disease Control and Prevention om meer te lezen over coronavirus, lokale en regionale OSHA-faciliteiten en de website van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Een OSHA-woordvoerder weigerde aanvullende informatie te verstrekken.

België schort J&J-vaccinatie op voor mensen onder de 41

Op 27 mei meldde The Defender dat België aankondigde dat het vaccinaties met J&J’s vaccin voor mensen onder de 41 jaar opschortte na de dood van een vrouw door bloedstolsels nadat ze de injectie had gekregen.

De EMA beoordeelt het overlijden van de vrouw samen met andere meldingen van bloedstolsels, met de Belgische en Sloveense geneesmiddelenagentschappen, en heeft J&J gevraagd om een ​​reeks aanvullende onderzoeken uit te voeren om een ​​mogelijk verband tussen de injectie en zeldzame bloedstolsels te helpen beoordelen.

Onderzoekers koppelen AstraZeneca aan beroertes bij jonge volwassenen

Op 27 mei rapporteerde The Defender over de eerste gevallen van beroertes van grote bloedvaten bij jonge volwassenen die verband hielden met het vaccin van AstraZeneca, die voor het eerst in detail werden beschreven in een online gepubliceerde brief in de Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.

De drie gevallen , waarvan één fataal, deden zich voor bij twee vrouwen en één man van in de dertig of veertig die kenmerken van VITT ontwikkelden, een reactie die verband houdt met het AstraZeneca-vaccin.

“Dit zijn de eerste gedetailleerde rapporten van een arteriële beroerte waarvan wordt aangenomen dat ze door VITT worden veroorzaakt na het AstraZeneca COVID-vaccin, hoewel een beroerte eerder in de VITT-gegevens is genoemd”, senior auteur Dr. David Werring, hoogleraar klinische neurologie bij de Stroke Research Center, University College London Queen Square Institute of Neurology, vertelde Medscape Medical News.

Sterfgevallen als gevolg van bloedstolsels van het AstraZeneca-vaccin verhogen

Op 27 mei meldde The Defender dat een man uit Ontario van in de veertig stierf nadat hij zijn eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin had gekregen. Dr. Barbara Yaffe, Associate Chief Medical Officer of Health van Ontario, zei dat zijn dood wordt onderzocht, maar de man leed aan door een vaccin veroorzaakte immuuntrombotische trombocytopenie . Chief Medical Officer Dr. David Williams beperkte AstraZeneca- vaccinaties voor mensen die de eerste dosis nog niet hebben gekregen vanaf 11 mei, vanwege een hoger dan verwacht aantal bloedstolsels.

In Griekenland stierf een 63-jarige vrouw aan bloedstolsels na vaccinatie met AstraZeneca. De zaak was een van de vier die door de National Organization for Medicines werden onderzocht op een mogelijke correlatie tussen het vaccin van AstraZeneca en zeldzame bloedstolsels.

Op 27 mei meldde The Guardian dat de bekroonde BBC-radiopresentator Lisa Shaw stierf na bloedstolsels na vaccinatie met AstraZeneca, volgens haar familie. De 44-jarige kreeg een week na de prik ernstige hoofdpijn en werd een paar dagen later ernstig ziek, zeiden familieleden in een verklaring. Shaw stierf op 21 mei in de Royal Victoria-ziekenhuis nadat hij op de intensive care was behandeld voor bloedstolsels en bloedingen.

De Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen en gezondheidszorgproducten zei dat de voordelen van het vaccin voor de meeste mensen groter blijven dan de risico’s. Het heeft niet bewezen dat het vaccin de stolsels veroorzaakt, maar heeft gezegd dat de link sterker wordt.

Zoals The Defender op 25 mei meldde , onderzoekt het Europees Geneesmiddelenbureau de dood van het Britse mannequin Stephanie Dubois, die stierf aan een bloedstolsel dagen na ontvangst van haar eerste dosis AstraZeneca’s COVID-vaccin. Dubois, 39, had geen onderliggende gezondheidsproblemen volgens gezondheidsfunctionarissen in het ziekenhuis in Nicosia, waar ze op 14 mei in het ziekenhuis werd opgenomen na ademhalingsproblemen. Het fotomodel kreeg een hersenbloeding en lag in coma voordat ze op 21 mei overleed .

Tweevoudig Olympisch boogschutter Haziq Kamaruddin stierf op 14 mei op 27-jarige leeftijd, nadat hij thuis instortte dagen na ontvangst van het COVID-vaccin van Pfizer. Kamaruddin stierf aan een verstopte kransslagader, zei het ministerie van Volksgezondheid zaterdag, eraan toevoegend dat er geen bewijs was van een verband met het vaccin.

Volgens Yale Medicine zijn er meerdere redenen waarom een ​​kransslagader verstopt kan raken, onder meer door een bloedstolsel .

Zoals The Defender vorige maand meldde , kunnen alle drie de vaccins die in de VS zijn goedgekeurd, waaronder Pfizer, mogelijk bloedstolsels veroorzaken.

Na 81 dagen negeert de CDC nog steeds de vragen van The Defenderder

Volgens de CDC-website “volgt de CDC elk bericht van overlijden op om aanvullende informatie te vragen en meer te weten te komen over wat er is gebeurd en om te bepalen of het overlijden het gevolg was van het vaccin of niet.”

Op 8 maart nam The Defender contact op met de CDC met een schriftelijke lijst met vragen over gemelde sterfgevallen en verwondingen in verband met COVID-vaccins. Op 19 mei zei een CDC-medewerker dat onze vragen waren beoordeeld en dat ons onderzoek in behandeling was in hun systeem, maar dat ze ons geen kopie van het antwoord wilde geven.

Het is 81 dagen geleden dat we onze eerste e-mail stuurden met vragen over de gegevens en rapporten van VAERS.

Bron

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.