Landen verzetten zich massaal tegen plannen WHO om nog meer macht naar zich toe te trekken

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Eind mei jl. werd in Genève de World Health Assembly gehouden; de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vergaderden daarin over controversiële amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling.

Geven we onze soevereiniteit op?

Met name Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten spraken hun steun uit voor de amendementen en riepen andere landen op om dat ook te doen.

Echter, dat komt in feite neer op het weggeven van de eigen soevereiniteit. Landen verzetten zich nu massaal tegen de plannen van de globalisten.

Op 25 mei, Afrikadag, las Botswana een verklaring voor namens 47 Afrikaanse lidstaten. Het land zei geen steun uit te spreken voor de ‘hervormingen’, waarover de Afrikanen terecht zeer bezorgd zijn. Ook andere landen gaven aan bedenkingen te hebben bij de amendementen en steunen ze daarom niet. Te denken valt met name aan Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika, Iran en Maleisië.

Brazilië gaf zelfs aan de WHO liever te verlaten dan haar bevolking te onderwerpen aan de nieuwe amendementen.

De WHO zag zich daarom genoodzaakt om voorlopig een stap terug te zetten.

“Ze hebben het echter nog niet opgegeven. Integendeel: ze hebben een nieuwe werkgroep gevormd om ‘technische aanbevelingen te doen ten aanzien van de voorgestelde amendementen’, die in 2024 tijdens de 77e Health Assembly samen met het pandemieverdrag opnieuw zullen worden ingediend.”- Stephen Andrew

In de VS geven de Republikeinen al enige tijd flink tegendruk: zij hebben wetsvoorstellen ingediend die moeten voorkomen dat de WHO nog meer macht krijgt.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.