LANCET geeft toe: PCR-testen zijn niet de geschikte gouden standaard voor het evalueren van een SARS-CoV-2-test voor de volksgezondheid.

1 jaar lang de verkeerde methode gebruikt om mensen op covid 19 te testen. Wanneer volgt de politiek?

The Lancet blaast het PCR-testbeleid omver in anderhalf A4’tje

Wat ook uw huisarts weet-of zou moeten weten- werd op 17 februari 2021 in The Lancet, een toonaangevend medisch magazine, weer bevestigd; PCR-testresultaten kunnen niet gebruikt worden om preventiebeleid op te baseren wanneer ook gezonde mensen getest worden.

In de laatste richtlijn voor de antigeensneltest van het NHG is in een grafiek (hierboven als afbeelding) te zien dat een PCR-test slechts in uiterst zeldzame gevallen een infectie detecteert voordat de geteste persoon besmettelijk zou zijn. Exponentieel veel vaker betekent een positieve PCR-testuitslag echter dat er een in het verleden doorgemaakte infectie is gedetecteerd. Niet meer dan dat.

Aangezien mensen zonder ziekteverschijnselen geen anderen besmetten, duidt het artikel in The Lancet dus ook volkomen terecht dat het PCR-testbeleid moet stoppen:

“It is a net loss to the health, social, and economic wellbeing of communities if post-infectious individuals test positive and isolate for 10 days. In our view, current PCR testing is therefore not the appropriate gold standard for evaluating a SARS-CoV-2 public health test.”

De Rijksoverheid wijst echter heel specifiek groepen gezonde mensen aan om zich te laten testen, waaronder onze kinderen. Maar waarom zou je je laten testen wanneer je niet ziek bent?

Figuur miniatuur fx1

Verduidelijking van het bewijs over snelle SARS-CoV-2-antigeentests in reacties van de volksgezondheid op COVID-19

Het gebruik van Rapid Lateral Flow Antigen Testing (LFT) voor SARS-CoV-2 is in twijfel getrokken1​ 2​ 3 met onbevestigde4meldingen van slechte LFT-gevoeligheid. De discussie over het gebruik van de Innova Lateral Flow SARS-CoV-2 Antigen Test in het VK kan beleidsmakers internationaal in verwarring brengen en de inzet van LFT’s in andere landen mogelijk vertragen.5 Als wetenschappers en gezondheidswerkers die enkele van ‘s werelds grootste pilots van LFT evalueren, willen we die interpretaties uitdagen en het bewijsmateriaal verduidelijken over hoe dergelijke tests kunnen worden gebruikt om SARS-CoV-2 in minuten te detecteren en COVID-19-controlemaatregelen te verbeteren.


https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00425-6/fulltext?fbclid=IwAR2GKTiF-4Tjo5B1n_GRPY2sY5lTTO1UNuX1HFv6ND

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.