Kritiek op mRNA-injecties strafbaar in Frankrijk

🕒 Leestijd: < 1 minuut

14 februari jl. werd een controversiële wet (1) door het Franse lagerhuis goedgekeurd. De wet criminaliseert nu iedereen die kritiek heeft op mRNA-behandeling. Deze wet maakt het mogelijk om iedereen die tegen het gebruik van mRNA-gentherapie adviseert tot wel drie jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro te geven. De wet is ingevoerd in de strijd tegen de zogenaamde ‘sektarische uitwassen’ en zou bedoeld zijn om ‘pseudo-therapeuten’ veroordeeld te krijgen.

In eerste instantie werd het wetsvoorstel verworpen, maar na wat tekstuele aanpassingen werd het alsnog aangenomen, vrijwel zonder debat. – onderzoeksjournalist Sonia Elijah

Nadat het lagerhuis had ingestemd met het wetsvoorstel, uitten critici hun zorgen op social media, waaronder ook bioloog Annelise Bocquet:

Politiek filosoof David Thunder schreef op X dat dit anti-wetenschappelijk is en Frankrijk nog verder in de richting van totalitarisme duwt.

De Franse Raad van State sprak zich ook uit tegen de wet: “de wet is een ‘disproportionele en ongerechtvaardigde aanval’ op het uiten van afwijkende meningen”.

In de zomer van 2021 werd in Frankrijk een soort van medisch apartheidssysteem geïntroduceerd. Mensen die een bioscoop, winkel of restaurant wilden bezoeken, konden alleen naar binnen met een vaccinatiepaspoort of een negatief testbewijs.

Ik wil ongevaccineerden het leven zuur maken en ongeprikten ‘graag’ dwarszitten om hen toch over de streep te trekken een vaccin te halen. Ongevaccineerden wil ik echt op hun zenuwen werken, tot het eind aan toe. Dat is de strategie. – President Emmanuel Macron

Macrons woorden leidden tot een storm van kritiek. Bij een volgende pandemie kunnen ongevaccineerden dus niet alleen worden dwarsgezeten, maar mogelijk ook in de gevangenis worden gezet.

Bron 1

Bron 2

Ref 1

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.