Kranten zwijgen over Zweden, want er zijn nul covid gevallen

Zweden is de laatste tijd weinig in het nieuws. Daar is een reden voor. In Frankrijk gingen vorig weekend minstens 100.000 mensen de straat op en werden meerdere vaccinatiecentra gevandaliseerd nadat president Macron had aangekondigd dat mensen binnenkort een coronapas nodig hebben om toegang te krijgen tot cafés, restaurants, theaters en het openbaar vervoer.

Ook in andere landen zijn nieuwe beperkingen aangekondigd. In Australië zijn strenge lockdowns van kracht en in Portugal dreigen restaurants kopje onder te gaan vanwege nieuwe maatregelen.

Een land dat weinig in het nieuws is: Zweden. Het werd overal verguisd omdat het in 2020 niet in lockdown ging. The Guardian noemde de Zweedse aanpak ‘een ramp in wording’. CBS stelde dat Zweden een voorbeeld is van hoe het niet moet.

Het land heeft zich weinig aangetrokken van de kritiek. Zweden verwelkomt toeristen, in tegenstelling tot haar Europese buren. Winkels en scholen zijn open en er gelden vrijwel geen beperkingen. Mondkapjes hoef je er niet te dragen.

Wat zijn de gevolgen van de Zweedse laissez faire-aanpak? Er sterft vrijwel niemand aan corona. Het gemiddelde over de laatste zeven dagen is al een week lang 0. Nul.


Een jaar na het begin van de ‘pandemie’ is het bewijs overweldigend dat Zweden het bij het rechte eind had. Het land is vrijer en gezonder dan vrijwel ieder ander land in Europa.zweden

Beeld: Worldometer

bron FEE

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Kranten zwijgen over Zweden, want er zijn nul covid gevallen

  • 7 augustus 2021 om 11:44
    Permalink

    Die cijfers verschillen toch niet zo veel met die van België? En ze hebben daar toch ook maatregelen en zijn aan het vaccineren. Dan kan je toch niet de conclusie trekken dat Zweden het zoveel beter doet omdat ze tijdens de eerste lockdown minder maatregelen hebben getroffen? Ik ben niet voor de vaccinatie, maar dit zegt toch niets?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.