Kinderen in Oxford overleden na toedienen AstraZeneca

In Oxford zijn onderzoekers gestart met het testen van het AstraZeneca-vaccin op kinderen, terwijl dit vaccin in Nederland en Duitsland niet aan mensen onder de 60 mag worden toegediend.

Die experimenten met kinderen zijn nu gestopt. Er zijn in Engeland heftige bijwerkingen opgetreden, zoals SIDS en SUDS. Die begrippen zijn eufemismen met een bijzondere betekenis. SIDS betekent Plotselinge Kinderdoodsyndroom (Sudden Infant Death Syndrome). En SUDS betekent Onverwachte Doodsyndroom (Sudden Unexpected Death Syndroom).

Sommige kinderen zijn doodgegaan. 

Er worden kinderen vermoord met dodelijke injecties, en kranten in heel het Westen moffelen dit weg onder de noemer „bijwerkingen”.

© Belga

De universiteit van Oxford, die het AstraZeneca-vaccin ontwikkelde samen met de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca, begon in februari met het testen van het vaccin op enkele honderden jongeren tussen de 6 en 17 jaar om te kijken of het deze leeftijdsgroep ook beschermt tegen het virus. Die proeven worden nu echter tijdelijk stopgezet tot er meer duidelijkheid is over de bloedproppen die het vaccin mogelijk veroorzaakt. Dat meldt een woordvoerder van de universiteit aan persbureau Dow Jones.

Het vaccin van AstraZeneca is tot nu toe alleen goedgekeurd voor volwassenen. De onderzoekers van de Britse universiteit proberen via proeven bij driehonderd jongeren uit te vinden wat voor hen de optimale dosering is. Daarvoor krijgen ruim tweehonderd kinderen het echte vaccin en de rest een placebo. Bij hoeveel kinderen een prik is gezet, is niet bekendgemaakt. Die proeven worden nu dus even gepauzeerd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.