Juridische implicaties: artsen kunnen vervolgd worden, ze moeten verantwoordelijkheid dragen voor hun daden

Astra Zeneca is gewoon een goed vaccin en de gemelde trombose gevallen treden op na vaccinatie en niet door vaccinatie”, sprak minister de Jonge vol overtuiging uit op het NOS Journaal.

Niet veel later kwam hij hierop terug en inmiddels wordt er helemaal niet meer geprikt met Astra Zeneca. Tientallen gezonde, jonge Nederlandse vrouwen kregen hersenbloedingen, trombose klachten en sommige overleden zelfs.

Lisette Verhoeven is zo iemand. 13 maart, 2 dagen nadat de minister op tv meldde dat AstraZeneca een goed vaccin is, kreeg zij de prik. Kort erna zakte de 28 jarige zorgmedewerkster in elkaar vanwege ernstige vaccin bijwerkingen en nu wil de minister bij haar op visite komen om ” van mens tot mens “, zoals hij het zelf verwoordde, met Lisette te praten over de akelige situatie waarin ze zich nu bevindt.

De uitzending die wij over het persoonlijke drama van Lisette maakten werd in een paar dagen ruim 300.000 keer bekeken en bracht veel teweeg. We eindigden de video met de belofte ook een tweede deel te maken over de juridische implicaties, want die zijn er ook.

Juridische Implicaties

Vragen over zorgplicht, de artseneed en “informed consent” rijsen hier natuurlijk op

“Wie is nou eigenlijk aansprakelijk voor de schade?”

Volgens de landsadvocaat (de Raadsvrouw van de Staat der Nederlanden) – die hier op 24 februari een uitspraak over deed in een andere zaak – is dat de zorgverlener, oftewel de medisch eindverantwoordelijke arts.

En dat biedt voer voor juristen, Simon van Zijll en Maria-Louise Genet die zich hard maken voor Lisette Verhoeven en vandaag met programmamaker Flavio Pasquino, huisarts Frank Roodenburg en een oud GGD directeur Zuid Oost Brabant Jan Vosters de cases bespreken.

Bekijk de eerste uitzending over Lisette hier: Vaccinatieschade

Bron: BLCKBX TV d.d. 30 juni 2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.