Jongeman (23) krijgt ‘zeldzame, levensbedreigende aandoening’ na coronavaccin

Een 23-jarige Israëlische man kreeg 24 uur nadat hij het coronavaccin had genomen een zeldzaam ontstekingssyndroom dat onder meer de hartfunctie ernstig verstoort.

Professor Dror Mevorach, directeur van de corona-afdeling van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem, liet via Twitter weten dat de aandoening is vastgesteld bij een maatschappelijk werker en dat de persoon in kwestie het BNT162b2-vaccin van Pfizer en BioNTech heeft gekregen. Het geval is gemeld bij het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en de WHO, aldus professor Mevorach.

Tegenover de Israëlische media zei hij dat de jongeman besmet is geraakt met het coronavirus voordat hij gevaccineerd werd.

Twee sterfgevallen

In Israël overleden de afgelopen weken twee oudere mensen vlak nadat ze waren ingeënt tegen corona. Volgens het ministerie van Volksgezondheid ‘is er geen verband tussen de sterfgevallen en het vaccin’.

Een 75-jarige man uit Beet She’an stierf twee uur na de injectie aan hartfalen. Een 88-jarige man zakte na de vaccinatie thuis in elkaar en is later doodverklaard. Het Hadassah Mount Scopus-ziekenhuis berichtte dat beide personen ‘ernstige onderliggende aandoeningen hadden’.[Israel National News]

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.