Ontzuren met wonderbaarlijke geneeskracht van zuiveringszout en citroensap

🕒 Leestijd: 3 minuten

Je lichaam ontzuren biedt veel gezondheidsvoordelen. De combinatie van citroensap en zuiveringszout is een bijzonder krachtig middel om het lichaam te alkaliseren. De pH gaat omhoog, de aanwezigheid en de groei van ziekteverwekkers wordt flink tegengewerkt, het maagsap herstelt zich en het immuunsysteem krijgt een stevige boost door de grote hoeveelheid vitamine C in de citroen, waardoor het lichaam beter mee kan helpen de ziekteverwekkers op te ruimen, dat schrijft Mike Verest van Leefbewust.nu

Zowel citroensap als zuiveringszout hebben anti-kanker eigenschappen

Meerdere testen hebben aangetoond dat een lage pH (een hoge zuurtegraad) van het lichaam de groei van ziekteverwekkers en kankercellen bevordert.

De anti-kanker eigenschappen van zowel citroensap als zuiveringszout liggen dus grotendeels in het alkaliserende effect dat zij hebben op het lichaam. Vele testen hebben aangetoond dat anaërobe (zuurstofloze) omstandigheden met een lage pH de groei van kankercellen daadwerkelijk bevorderen. Deze gegevens omtrent je lichaam ontzuren werden reeds bekend in het jaar 1930, en voor zijn werk in het beschrijven van de relatie tussen kankerontwikkeling en de zuurgraad, werd Dr. Otto Warburg bekroond met de Nobelprijs.

De kracht van citroensap

Citroen is één van de meest krachtige ontgiftende voedingsmiddelen die er zijn. Citroensap heeft een anti-bacteriële en antivirale werking, bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem, verbetert je huid, herstelt de zuurbalans, bevordert gewichtsverlies, voorkomt aderverkalking, voorkomt nierstenen, bevordert de zuurstofopname in het bloed, geeft meer energie en helpt stress te verminderen.

Het sap is zelf heel zuur, maar heeft toch een ontzurende werking op het lichaam, dankzij de flinke hoeveelheid mineralen.

Citroenen bevatten veel vezels, vitamine C, krachtige antioxidanten en meerdere antikanker stoffen, of zoals het officieel heet; anti-carcinogene stoffen.

De kracht van zuiveringszout

Zuiveringszout (natriumbicarbonaat, baking soda, maagzout) heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Het werkt zuiverend, ontzurend, ontstekingsremmend, ontgiftend, pijnstillend, bacteriedodend, ontspannend, verzachtend, enz.

Naast je lichaam ontzuren en eerder genoemde voordelen heeft deze krachtige combinatie de volgende voordelen:

 • Helpt je om giftige stoffen te elimineren dankzij het zwavelgehalte en heeft ook een direct effect op je lever, waardoor je vetten beter metaboliseert.
 • Voorkomt urineweginfecties en verzorgt je nieren, omdat het helpt om je urinewegen en urinezuur schoon te houden.
 • Geeft je metabolisme een boost en elimineert overvloedig vet uit je lichaam, wat je helpt om gewicht te verliezen.
 • Is een uitstekend diureticum, wat je in staat stelt om overtollige vloeistoffen uit je lichaam te verwijderen.
 • Voorkomt droge ogen dankzij de vitamine A.
 • Bevordert spijsverteringsprocessen, omdat het rijk is aan enzymen. Het is erg handig voor winderigheid, zuurheid, een opgeblazen gevoel etc.
 • Bestrijd constipatie, wat de gesteldheid van je darmflora verbetert.
 • Vermindert tandvleesontsteking. In dit geval raden we aan om het eerst een beetje door je mond te laten gaan (net als mondspoeling) voordat je het doorslikt.
 • Elimineert slijm tijdens verkoudheden en sinusitis.
 • Vermindert cholesterolwaarden, triglyceriden en urinezuur.
 • Verlicht hoest en keelpijn.
 • Voorkomt maagkrampen, dankzij de mineralen die het bevat.
 • Verbetert de gesteldheid van je huid en je haar dankzij de vitaminen en mineralen die het bevat.
 • Vermindert het risico op alle soorten stenen, of het nu gal-, lever- of nierstenen zijn.
 • Bestrijd hyperaciditeit van de maag en verlicht het direct. Daarnaast behandelt en voorkomt het ook maagzweren, die ontstaan wanneer er te veel zuur is.
 • Voorkomt nierstenen die ontstaan door urinezuur.
 • Verzacht urineweginfecties.
 • Verbetert dentale gezondheid en voorkomt problemen zoals gaatjes, gingivitis of tandplak.

Je lichaam ontzuren: het recept!

 1. Doe het sap van een halve citroen samen met een halve theelepel zuiveringszout in een glas met een beetje water, even uit laten bruisen en dan vullen met warm water.
 2. Neem dit in op de nuchtere maag (of 3 uur na een maaltijd) en eet pas een uur later, zodat het maagzuur weer zuur genoeg is om voedsel te verteren.
 3. Je kunt dit eventueel nog 1 of 2 keer per dag herhalen, als je een moment kunt vinden waarop je 4 uur lang niks eet en alleen water drinkt.

Wanneer je deze combinatie beter NIET kunt gebruiken

Je lichaam ontzuren met citroen en zuiveringszout kun je beter niet doen bij nierklachten en/of een hoge bloeddruk. Wanneer je maagklachten ervaart is het juist weer wel een goed middel.

Gebruik dit drankje niet dagelijks, maar bij wijze van tijdelijke kuur. Zelf doe ik het 5x per week, in het weekend niet, voel me hier super bij.

PS: Géén tandenpoetsen in het uur na dit drankje!!

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.