Japanse Rode Kruis weigert bloeddonaties van mensen die zijn geïnjecteerd met Covid19- vaccin

Het Japanse Rode Kruis weigert bloeddonaties te accepteren van mensen die een coronavirus (COVID-19) vaccin hebben gekregen. Op de website van het Japanse Rode Kruis staat dat personen die zijn ingeënt tegen COVID-19 “voorlopig geen bloed mogen doneren”.

Japanse Rode Kruis weigert bloeddonaties van mensen die zijn geïnjecteerd met coronavirusvaccine

Op dezelfde pagina worden potentiële bloeddonoren gewaarschuwd dat ze na verschillende vaccinaties een bepaalde tijd geen bloed kunnen geven.

Sommige opschortingen voorkomen bloeddonaties gedurende 24 uur na vaccinatie, ook na vaccinatie tegen influenza, cholera en tetanus. Anderen voorkomen bloeddonaties gedurende twee weken na vaccinatie, zoals na het krijgen van het hepatitis B-vaccin.

Degenen die de vaccins tegen de bof, rubella en andere “levende vaccins” hebben gekregen die als zwak giftig worden beschouwd, mogen gedurende vier weken na vaccinatie geen bloed doneren. Degenen die het pokkenvaccin hebben gekregen, kunnen acht weken na ontvangst van de dosis geen bloed doneren.

Jeffrey Kingston, directeur Aziatische studies op de campus van Temple University in Japan, legde uit dat Japan een schandaal niet is vergeten dat de natie in de jaren tachtig in zijn greep hield. In die tijd hadden overheidsfunctionarissen toegestaan ​​dat bloed dat besmet was met het hiv-virus nog steeds werd gebruikt. Dit ondanks het feit dat was vastgesteld dat viruselementen in het bloed met behulp van warmtebehandelingen geëlimineerd hadden kunnen worden.

Kingston zei dat dit zowel de voorzichtige benadering van bloeddonaties als de zeer trage en methodische uitrol van coronavirusvaccins in de natie verklaart. Slechts ongeveer twee procent van de Japanse bevolking is volledig gevaccineerd, vergeleken met meer dan 35 procent in de Verenigde Staten.

“Het is een bureaucratisch knelpunt, gedreven door de angst dat er iets mis kan gaan, dus het is het beste om uit te stellen en uit te stellen”, aldus Kingston.

Hier de link naar het volledige artikel in CosmicWorld d.d. 22 mei 2021.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.