Japanse Rode Kruis weigert bloeddonaties van COVID-19 gevaccineerden

Het Japanse Rode Kruis weigert bloeddonaties te aanvaarden van mensen die het COVID-19 vaccin hebben gekregen.

Op de website van het Japanse Rode Kruis staat dat personen die tegen COVID-19 zijn gevaccineerd “voorlopig geen bloed mogen doneren”, bericht dcdirtylaundry.com.

Dezelfde pagina waarschuwt potentiële bloeddonoren dat zij hun bloed gedurende een bepaalde tijd niet kunnen geven nadat zij verschillende vaccinaties hebben gekregen.

Sommige uitsluitingen verhinderen bloeddonaties gedurende 24 uur na vaccinatie, onder meer na vaccinatie tegen griep, cholera en tetanus. Andere verhinderen bloeddonaties tot twee weken na vaccinatie, zoals na het krijgen van het hepatitis B-vaccin.

Degenen die de vaccins tegen bof, rodehond en andere “levende vaccins” hebben gekregen die als zwak giftig worden beschouwd, mogen vier weken na de vaccinatie geen bloed doneren. Wie het pokkenvaccin heeft gekregen, mag tot acht weken na de inenting geen bloed doneren.

Jeffrey Kingston, directeur van Aziatische studies aan de Japan-campus van de Temple University, legt uit dat Japan een schandaal dat de natie in de jaren tachtig in zijn greep hield niet is vergeten.

Destijds hadden overheidsfunctionarissen toegestaan dat met het HIV-virus besmet bloed gebruikt bleef worden. Dit ondanks het feit dat was vastgesteld dat viruselementen in het bloed hadden kunnen worden geëlimineerd door het gebruik van warmtebehandelingen.

Volgens Kingston verklaart dit zowel de voorzichtige aanpak van bloeddonaties als de zeer langzame en methodische uitrol van COVID-19 vaccins in het land. Slechts ongeveer twee procent van de Japanse bevolking is volledig gevaccineerd, vergeleken met meer dan 35 procent in de Verenigde Staten.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.