Italië maakt einde aan werkverbod voor gezondheidswerkers die niet tegen Covid zijn ingeënt

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Italiaanse artsen en verpleegkundigen die van hun werk zijn geschorst omdat ze niet zijn ingeënt tegen Covid-19, zullen binnenkort weer aan het werk kunnen, zei de nieuwe minister van Volksgezondheid Orazio Schillaci eind oktober. De maatregel is ingegeven door een zorgwekkend tekort aan medisch personeel in combinatie met afnemende gevallen van Covid-19. De nieuwe regering zal ook de boetes intrekken voor alle 50-plussers die zich niet hebben laten vaccineren, voegde hij eraan toe.

“Er wordt een maatregel afgerond die de terugkeer in dienst mogelijk maakt van gezondheidswerkers tegen wie een schorsingsprocedure loopt wegens niet-naleving van de verplichte vaccinatie vóór de vervaldatum van de schorsing”. – O. Schillaci

Italië is een van de zwaarst getroffen landen door de pandemie, met bijna 179.000 doden, volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De regering van voormalig premier Mario Draghi had vaccinatie in 2021 verplicht gesteld voor leraren en gezondheidswerkers en dat in januari van dit jaar uitgebreid naar iedereen boven de 50 jaar. Een weigering leidde tot schorsing van het werk zonder loon voor ambtenaren, terwijl degenen boven de 50 een boete van 100 euro riskeerden.

De verklaring voegde eraan toe dat de minister een geleidelijke terugkeer naar normaal wenselijk acht en de dagelijkse publicatie van gegevens over de verspreiding van de epidemie, ziekenhuisopnames en sterfgevallen zal opschorten. De informatie zal nu wekelijks worden vrijgegeven.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.