Artsenkrant: Volgens Israëlische studie blijkt dat natuurlijke immuniteit 13 keer zo effectief is tegen ‘delta’ als vaccins

Uit een nieuwe Israëlische studie blijkt dat natuurlijke besmetting veel beter beschermt tegen de ‘deltavariant’ dan vaccins. Gevaccineerden hadden 13 keer meer kans om besmet te raken dan mensen die natuurlijke immuniteit hadden opgebouwd, en 27 keer meer kans om klachten te krijgen.

israël

Wetenschapsjournalist Alex Berenson deelde de studie op Twitter en schreef erbij dat dit onderzoek ‘een einde maakt aan het debat over vaccins versus natuurlijke immuniteit’. Berenson werd vervolgens permanent geblokkeerd door Twitter.

Wat doet Israël na het uitkomen van deze studie? Het land zet vol in op een derde prik na een explosieve stijging van de besmettingen. Sterker nog: Israël ziet mensen die twee keer geprikt zijn met het Pfizer-vaccin niet langer als ‘gevaccineerd’. Per 1 september zijn in de ogen van de overheid alleen personen die drie keer zijn gevaccineerd immuun.

Derde, vierde, vijfde, zesde vaccinatie

En nu komt het: als je de derde prik niet neemt, krijg je geen groene pas. Zo’n pas heb je nodig om toegang te krijgen tot allerlei niet-essentiële plekken.

“Een kijkje in de toekomst. Op naar verplichte derde, vierde, vijfde, zesde vaccinatie – en ga zo maar door. Dit houdt alleen op als wij met z’n allen bepalen dat we er niet meer aan meedoen,” schrijft Forum voor Democratie.

Peter Vlemmix van omroep ON! zegt: “Iets werkt twee keer niet. Dús probeer je het straks nog een keer. Plus je bent boos op niet-nemers. Tegen hun argumenten zeg je ‘onzin’ en ‘wappie’. Over hun verloren vrijheden haal je je schouders op. Jij staat aan de goede kant van de QR-geschiedenis. Denk je.”

De Israëlische studie kan hier worden gelezen.

BRON

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.