Israëlische onderzoek: toename van meer dan 25 procent aan cardiovasculaire noodoproepen bij jonge mannen en vrouwen

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Een in Nature gepubliceerde studie toonde een toename van cardiovasculaire complicaties aan, waarbij het risico op myocarditis na het ontvangen van een tweede vaccindosis nu geschat wordt op 1 op 3000 tot 1 op 6000 bij mannen van 16 tot 24 jaar.

Meer noodoproepen bij jonge mensen

Cardiovasculaire ongunstige aandoeningen worden veroorzaakt door infecties van coronavirusziekte 2019 (COVID-19) en gerapporteerd als bijwerkingen van de COVID-19-vaccins.

Met behulp van een unieke dataset van Israel National Emergency Medical Services (EMS) van 2019 tot 2021, heeft de studie tot doel de associatie te evalueren tussen het volume van hartstilstand en acute coronaire syndroom EMS-oproepen in de 16-39-jarige bevolking met potentiële factoren zoals COVID-19-infectie en vaccinatiegraad.

In beide gesprekstypen werd in januari-mei 2021 een stijging van meer dan 25% vastgesteld in vergelijking met de jaren 2019-2020.

Met behulp van negatieve binomiale regressiemodellen waren de wekelijkse tellingen van noodoproepen significant geassocieerd met de percentages van 1e en 2e vaccindoses die aan deze leeftijdsgroep werden toegediend.

Hoewel er geen causale verbanden worden vastgesteld, roepen de bevindingen bezorgdheid op over door vaccins geïnduceerde onopgemerkte ernstige cardiovasculaire bijwerkingen en onderstrepen ze de reeds vastgestelde causale relatie tussen vaccins en myocarditis, een frequente oorzaak van onverwachte hartstilstand bij jonge personen.

Surveillance van potentiële bijwerkingen van vaccins en COVID-19-uitkomsten moet EMS en andere gezondheidsgegevens omvatten om trends in de volksgezondheid te identificeren (bijvoorbeeld meer EMS-oproepen) en onmiddellijk mogelijke onderliggende oorzaken te onderzoeken.

“De bevindingen wekken bezorgdheid over door vaccins veroorzaakte onopgemerkte ernstige cardiovasculaire bijwerkingen en onderstrepen het reeds vastgestelde oorzakelijke verband tussen vaccins en myocarditis, een frequente oorzaak van onverwachte hartstilstand bij jonge personen.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Israëlische onderzoek: toename van meer dan 25 procent aan cardiovasculaire noodoproepen bij jonge mannen en vrouwen

  • 13 juni 2022 om 16:01
    Permalink

    Waar is de link naar het Nature artikel?
    ‘een onderzoek gepubliceerd in Nature” is gewoon echt niet genoeg bronvermelding. Dit soort data is super interessant, maar geen bron tvermelden doet echt afbreuk aan de kwaliteit. Ik wil zaken kunnen controleren door de bron te raadplegen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.