Israëlische advocate slaakt noodkreet: ‘We leven in een dictatuur’

Advocate Gal Gur uit Israël deelt via Twitter een dringende boodschap met de wereld. “In tegenstelling tot wat jullie wordt verteld , is Israël niet teruggekeerd naar normaal.”

Ze wijst erop dat het ministerie van Volksgezondheid vandaag heeft geadviseerd om de noodtoestand in Israël te verlengen. Volgens Gal worden grondrechten geschonden, werkt de ‘groene pas’ zeer discriminerend en zijn er allerlei ondemocratische beperkingen van kracht.

Als de vaccins een groot succes waren geweest, zou de ‘noodtoestand’ niet verlengd worden. Sinds het begin van het ‘vaccinatieproject’ is de intimidatie juist toegenomen, zegt de Israëlische advocate. De toenemende dwang en discriminatie dragen bij aan een tweedeling in de maatschappij.

Niet langer een democratie

Basisactiviteiten zoals werk, school, zorg en recreatie zijn een luxe geworden die alleen is weggelegd voor gevaccineerden. Op een enkele plaats mag je ook met een negatieve coronatest naar binnen. Zo’n test mag niet ouder zijn dan 72 uur en de burger draait op voor de kosten, aldus Gal.

De advocate benadrukt dat de staat Israël niet langer een democratie is. Er is geen functionerende overheid of Knesset en er zijn geen parlementaire commissies die het tij kunnen keren. We leven in een dictatuur, zegt ze.

Voorbeeld voor de rest van de wereld

Er zijn volgens haar twee mogelijkheden: het vaccin is effectief en alle beperkingen moeten worden opgeheven of het is ineffectief en er is geen rechtvaardiging om de beperkingen voort te zetten. Gal benadrukt dat deze informatie niet in de media zal verschijnen en vraagt mensen haar boodschap te verspreiden.

Ze denkt ook dat Israël het pilotproject is dat als voorbeeld moet dienen voor de rest van de wereld. Als ze het volk ervan weten te overtuigen dat het een ‘succes’ is, wordt dit project wereldwijd uitgerold. Dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.