In maart 2020 was al bekend dat Corona niet dodelijker was dan de gewone griep

Telkens weer hoort men verontschuldigingen voor de in maart 2020 genomen maatregelen, dat men toen niet beter kon weten. Het was op basis van de eerste gegevens onduidelijk wat precies te verwachten was en hoe gevaarlijk het “nieuwe” coronavirus was. Maar dit is gewoon niet waar, top wetenschappers communiceerden wat er toen al aan de hand was.

Reeds in februari waren er juiste beoordelingen van topwetenschappers zoals Nobelprijswinnaar en Stanford-professor Michael Levitt. Hij heeft ook de aandacht van de modelbouwers van Imperial College gevestigd op hun volledig foute resultaten, zoals hij uitlegt in het Servus TV interview met Martin Haditsch. Levitt heeft veel van zijn onderzoek hier beschikbaar gesteld.

Maar er zijn heel wat andere studies uit die tijd die het infectie sterftecijfer (IFR) wel goed hadden, meldt TKP. Bijvoorbeeld in het artikel van topwetenschapper John P.A. Ioannidis dat verscheen in Statnews van 17 maart 2020. Volgens gegevens uit de best bestudeerde landen, zoals Zuid-Korea en IJsland, en van het cruiseschip Diamond Princess, ligt de totale letaliteit van Covid19 in de orde van een duizendste, wat binnen het bereik van een ernstige influenza (griep) epidemie ligt. Ioannidis had het destijds helemaal bij het rechte eind met 0,15% voor de IFR.

In een Franse studie werd geconcludeerd dat de letaliteit van Covid19 niet significant verschilt van die van bekende coronavirussen. Een studie van Nature Medicine kwam tot een soortgelijke conclusie, zelfs voor de Chinese stad Wuhan.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.