In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin

In IJsland zijn drie mensen overleden nadat zij het coronavaccin hadden gekregen, zo heeft directeur van het IJslandse geneesmiddelenbureau Runa Hauksdottir Hvannberg bevestigd tegenover website mbl.is. Ze benadrukte dat er ‘geen bewijs is voor een oorzakelijk verband tussen de sterfgevallen en de vaccinaties’. “De mensen die zijn gestorven waren chronisch ziek en op leeftijd.”

In IJsland zijn inmiddels zo’n 1000 zorgmedewerkers gevaccineerd tegen corona. Geen van hen zou ernstige bijwerkingen hebben gekregen. “We moeten beseffen dat tijdens de eerste vaccinatieronde de ziekste en oudste mensen worden ingeënt. Dit zijn zeer oude mensen met onderliggende ziektes,” zei Runa.

Onderzocht als mogelijke bijwerking

“We hebben ongeveer 1000 gezondheidswerkers ingeënt en geen van hen heeft na de vaccinatie ernstige bijwerkingen gemeld. Alleen pijn op de injectieplaats of iets dergelijks,” voegde ze toe. Runa zei dat de sterfgevallen wel zullen worden onderzocht als mogelijke bijwerking van het vaccin.

Ze zei verder dat het IJslandse geneesmiddelenbureau zich momenteel eigenlijk alleen maar bezighoudt met het coronavirus. Alle andere activiteiten zijn naar de achtergrond verschoven. Dit staat zelfs vermeld op de website van het bureau.

[mbl.is]

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.