In Duitsland komend najaar geen recht op onderwijs voor kinderen vanaf 12 jaar zonder vaccinatie. Wanneer in België ?

Berlijn – De voorzitter van de Duitse medische vereniging, Dr. Klaus Reinhardt, heeft gewaarschuwd voor negatieve neveneffecten van de Corona-inperkingsmaatregelen voor kinderen en adolescenten. “Het gaat niet alleen om opvoedingstekorten die op school zijn ontstaan, maar nog meer om het feit dat veel kinderen belangrijke ontwikkelingsfasen in een sociaal isolement hebben doorgemaakt,” zei Reinhardt op het 124e Duitse Medische Congres, dat dit jaar als een online-only evenement wordt gehouden vanwege corona.

In hun algemeen debat in de Ärztetag riepen de afgevaardigden op tot een medisch-wetenschappelijke evaluatie van alle neveneffecten van insluitings- en beschermingsmaatregelen met betrekking tot de toegang tot acute medische verzorging en noodzakelijke preventieve diensten, alsmede mogelijke psychosociale effecten van de lockdown. Voor verdere crisisbeheersing en voorbereiding op toekomstige pandemische situaties is de ontwikkeling van actiestrategieën ter voorkoming van dergelijke neveneffecten onontbeerlijk.

In een andere resolutie roept het Congres van Geneesheren de federale regering op onmiddellijk een Covid 19-vaccinatiestrategie voor kinderen en adolescenten te ontwikkelen. Het recht op onderwijs in de winter van 2021/2022 kan alleen worden gewaarborgd met een tijdige vaccinatie tegen Corona. Zonder tijdige vaccinatie, vooral voor jongere kinderen, zou een nieuwe lockdown voor deze leeftijdsgroep leiden tot verdere ernstige negatieve gevolgen voor de geestelijke ontwikkeling.

Om dit te voorkomen moet het onderzoek naar vaccins voor deze leeftijdsgroep specifiek worden bevorderd en moet worden gezorgd voor een voldoende aanbod van adequate vaccins. Volgens het Medisch Parlement wordt in de vaccinatiestrategie niet alleen een centrale rol gespeeld door huisartsen, maar ook door kinderartsen en adolescentenartsen in praktijken, klinieken en gezondheidsbureaus. Zij hebben steun nodig bij de uitvoering van de vaccinaties op korte termijn.

https://www.bundesaerztekammer.de/presse/

Noot: In België bestaat de leerplicht maar geen schoolplicht, dus kinderen thuis laten studeren is een optie maar niet voor alle ouders waarschijnlijk

https://www.vlaanderen.be/leerplicht-en-schoolplicht

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + negentien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.