Huisartsen informeren hun patiënten: ook als je geprikt ben blijf je besmettelijk.

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Verschillende huisartsenpraktijken sturen momenteel informatie over de nieuwe ‘boosterronde’ aan hun patiënten. Als voorbeeld, ook voor andere huisartsenpraktijken, is een van deze brieven ter beschikking gesteld. Deze informatie vindt u niet terug op websites van de overheid.

Ook gevaccineerden kunnen hun naasten besmetten

In de brief wijzen de huisartsen er onder andere op dat gevaccineerden hun naasten nog steeds kunnen besmetten.

“De coronavaccins bleken ook in de werkzame maanden niet in staat om virusoverdracht voldoende te voorkomen; als je gevaccineerd bent, kun je er je naasten nog steeds mee besmetten.”

Daarnaast benadrukken wij het belang van ‘informed consent’. ‘Informed consent’ is een van de medisch-ethische basisprincipes waarop moderne geneeskunde is gebaseerd. Het is het communicatieproces tussen patiënt en arts/zorgverlener over toestemming voor zorg of behandeling.

Elke patiënt heeft het recht om informatie te krijgen en vragen te stellen voorafgaand aan medische procedures en behandelingen.

Als volwassen patiënten in staat zijn om een eigen beslissing te nemen, mag medische zorg pas beginnen met ‘informed consent’: toestemming op basis van heldere informatie over die zorg.

Bron: Artsen Covid Collectief

Download hier het Word document.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.