Huisarts kraakt coronabeleid: ‘Eén grote leugen’

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Ik voel me gedwongen leugens te vertellen aan mijn patiënten, zei huisarts Els van Veen tijdens haar getuigenis bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie. En als ze de waarheid vertelt, worden mensen boos op haar omdat de media ‘al maandenlang leugens vertellen’.

“Ik kom in conflict met mijn eed,” verzucht Van Veen. Ze kan de mensen naar eigen zeggen niet eerlijk voorlichten over het coronavirus omdat de meesten heel erg bang zijn voor dit virus.

Portret Els van Veen | Artsen met Autisme

Hier de link naar het volledige artikel en video d.d. 12-12-2020: https://www.ninefornews.nl/huisarts-kraakt-coronabeleid-rutte-een-grote-leugen/

Dr. Els van Veen schreef ook een open brief aan de politie Amsterdam naar aanleiding van de demonstraties op het Museumplein, op 17 januari 2021. Haar kritiek op het politieoptreden die dag is helder en klaar. Hierbij de link naar de open brief: https://twitter.com/annstrikje/status/1354151681848696834/photo/1

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

4 gedachten over “Huisarts kraakt coronabeleid: ‘Eén grote leugen’

 • 28 januari 2021 om 16:18
  Permalink

  Goed om te lezen over artsen die voor hun mening opkomen.

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 12:56
  Permalink

  Els van Veen,
  Ik heb u brief aan de politie Amsterdam gelezen.
  Ik snap uw bezorgdheid, maar kan over Corona geen zinnige opmerking maken. Ja ik werk bij de politie, maar was hier niet bij. Ik werk namelijk bij de verkeerspolitie tussen allemaal Max Verstappens. Ik wil het niet hebben over Corona , maar over het optreden van de ME. Wat ik mooi vind in dit land dat we leven in een democratie. Toen iedereen naar eigen dunken meende te bepalen wat hij in het verkeer kon en niet kon, werd het een zooitje. Of je nu rijdt in een lelijk Eendje of in een Mercedes, de maximum snelheid wordt op borden aangegeven. Geen willekeur. Hoe goed u ook kunt rijden en wie u ook bent.
  Zo ik hoorde is er op het Museumplein gevorderd dat u moest vertrekken. Na meermalen werd gedreigd met geweld. U staat (vind u. Met respect) voor uw zaak. U rijdt in mijn vergelijking in een Mercedes. Dan geeft de politie aan dat u die weg niet mag inrijden. Ook al vindt u het de meest veilige weg om te gaan naar waar u wilt. U rijdt die weg in. Dan heeft u met mij te maken. Vriendelijk, maar duidelijk. En als u niet wilt meewerken, vorder ik dat u mee moet werken. En als echt helemaal niets werkt, wordt u aangehouden. Mocht u zich verzetten moet ik helaas geweld gebruiken. Wat een rotdag heb ik dan, maar wel een rechtvaardige dag. Uw zaak is zeker belangrijker dan mijn voorbeeld. Maar er zijn in de land regels afgesproken. Grondrechten tot regels dat het niet elke burger vrij staat om naar zijn dunken, hoe belangrijk hij of zij dat ook vindt, dingen te doen. Gelukkig hebben we Grondrechten. Gelukkig hebben we daar omheen nog meer regels.
  Klopt het dat u de oproep tot vertrekken heeft genegeerd, dat u de waarschuwing dat er geweld gebruikt zou worden als u niet vertrekt voor lief heeft genomen. Klopt het dat u 3 meter verwijderd van de oprukkende ME geen klappen kreeg als u zelfs op dat moment nog stappen terug deed. Klopt het dat er alleen mensen geslagen werden die de ME aanvielen of mensen die ondanks deze sfeer toch bleven zitten?
  Ja dit is de rechtsstaat waar u ondanks alles mag demonstreren, maar dat dit niet inhoudt dat u dan een vrijbrief heeft om tegen alle regels in uw gang te gaan.
  Nogmaals, van Corona heb ik geen verstand maar met alle respect, ik ervaar uw brief als van die oudere man met z’n hoofd in het verband die zei zomaar te zijn geslagen terwijl achteraf op een filmpje blijkt dat hij de ME aanviel.

  Beantwoorden
  • 4 februari 2021 om 14:04
   Permalink

   Het staat in de grondwet dat wij vrij zijn om te demonstreren ..
   Jammer dat de regering dan lak heeft aan zijn eigen grondwet en de politie opdraagt de grondwet te negeren en de demonstratie de kop in te drukken.
   Bij blm was dit wel anders .. propaganda? Verdeel en heers??
   Al om al gelukkig zijn wij allen nog steeds vrij van mening en daarom ook mijn reactie .
   Mvg kim

   Beantwoorden
 • 8 oktober 2021 om 20:32
  Permalink

  Befehl ist Befehl?
  Vreedzaam protesteren zonder door de politie geprovoceerd te worden, dat is een recht.
  Zoveel voorbeelden van gefrustreerde agenten. Omdat zij aanvoelen dat zij als politieagent een regering dienen die het niet bij het rechte eind heeft, die de democratie en de grondwet niet respecteert.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.