Huisarts gedwongen om 60 AstraZeneca-vaccins weg te gooien wegens te lage opkomst.

ZWOLLE – Een huisarts in Overijssel zegt donderdagavond 60 AstraZeneca-vaccins in de prullenbak te hebben gegooid. „De opkomst was onvoorstelbaar laag”, aldus de gefrustreerde Marco Blanker, die een foto van de prikverspilling deelt op sociale media.

Blanker, huisarts in Zwolle en tevens verbonden aan het UMCG, liet op Twitter een foto zien van een volle prullenbak met spuiten. Die moeten volgens hem mede door strenge regels vanuit het RIVM worden weggegooid, ook vanwege de voorzorgsmaatregel om mensen onder de 60 jaar te passeren.

De huisarts had een ’inhaalavond’ en heeft zijn complete reservelijst afgebeld. Toch kwamen er niet genoeg mensen opdagen om alle prikken kwijt te raken. „Dit was gewoon niet te voorzien voor ons”, schrijft Blanker. Er waren van tevoren te veel prikken ’opgetrokken’, „terwijl we dachten zuinig te zijn geweest.”

„Twee weken geleden hebben wij onze grote prikdag gehad”, vertelt Blanker in een reactie tegen RTL Nieuws. „We hebben toen een grote no-show gehad.” De huisarts plande deze week daarom een inhaalavond in, maar dat bleek dus ook geen succes. Zo’n 250 mensen waren per brief ’vriendelijk en met goede uitleg’ uitgenodigd: slechts 72 gegadigden kwamen opdagen. Omdat het niet toegestaan is de prikken terug in de koeling te stoppen, moesten de vaccins de prullenmand in.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.