Hoofdredacteur ‘The Lancet’: “Meeste van 14.000 Belgische coronadoden waren vermijdbaar”

In onderstaande artikel uit De Specialist doet de hoofdredacteur van The Lancet, Richard Horton, kritische uitspraken over de COVID-19 aanpak van m.n. de Belgische regering. Wat vooral interessant is, zijn de stappen die hij benoemt om uit de pandemie te geraken.

Opvallend zijn uitspraken als: “Huisartsen, apothekers, lokale gezondheidscentra: zij moeten lokale brandhaarden opsporen. Dan is geen lockdown meer nodig.”

Hij waarschuwt ook dat een vaccin geen wonderoplossing is. Daar voegt hij echter wel aan toe dat de grootste uitdaging voor de vaccinstrategie de strijd tegen antivaccinatiebewegingen, die het vertrouwen ondermijnen, zal zijn.

Dat laatste verdient wellicht een nuancering, omdat veel van deze bewegingen niet zozeer principieel anti zijn, als wel extra kritisch op de werking en bijwerkingen van een vaccin. Dat alles in het belang van de volksgezondheid, uiteraard.

Link naar het artikel in De Specialist: https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/beroepsnieuws/hoofdredacteur-lsquo-the-lancet-rsquo-ldquo-meeste-van-14-000-belgische-coronadoden-waren-vermijdbaar-rdquo.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)