Hoe doeltreffend waren/ zijn de corona vaccins?

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Analyse van de doeltreffendheid van de Covid-vaccinatie op basis van de cijfers van Sciensano door K.P.

Grafiek 1: Twee-wekelijkse Covid-19 besmettingen in België (1 februari 2022)
Beste allemaal,


Ik heb me de laatste dagen nogmaals verdiept in de statistieken van Sciensano. Die bieden hoe langer hoe meer een zeer ontluisterend beeld over de  doeltreffendheid van de Covid-vaccinaties. Die doeltreffendheid is tanend en zelfs de boosters slagen er niet  of amper in om de efficiëntie terug op te krikken. Voor sommige deel categorieën beginnen de vaccins nu zelfs ronduit negatief of pervers te werken.


Dit eerste deel gaat over de besmettingen en de risico’s op besmettingen. Binnen enkele dagen volgt een tweede deel met een analyse over de ziekenhuisopnames en sterfgevallen. 


Voor alle duidelijkheid: de bijgaande analyse is volledig gebaseerd op de officiële cijfers van Sciensano.


Veel leesgenot

Met vriendelijke groeten,

K.P.

Inleiding

Twee jaar na de uitbraak van de Corona-crisis en meer dan 14 maanden na de lancering van een zeer intensieve vaccinatiecampagne in ons land, werden de meeste beperkende maatregelen opgeheven. De crisis is over, zo lijkt het wel. Een beetje vreemd toch, want amper enkele weken geleden zagen we Covid-19 besmettingscijfers verschijnen die elkeen met verstomming sloegen.

Zoals we hieronder kunnen zien registreerde men op 1 februari maar liefst 662.739 besmettingen in de twee daaraan voorafgaande weken. Dat is een behoorlijk percentage van de Belgische bevolking.

Ondertussen is dat twee-wekelijks besmettingscijfer gedaald tot 88.554, maar dat niveau ligt toch nog veel hoger dan we hebben gekend in de meeste weken sedert de uitbraak van de crisis.

Lees hier verder.


(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.