Het recht heeft gezegevierd: vrijspraak voor prof. Dr. Sucharit Bhakdi!

🕒 Leestijd: 3 minuten

In Duitsland hebben vandaag waarheid en gerechtigheid gezegevierd: Prof. Dr. Sucharit Bhakdi werd vrijgesproken. Nadat de rechter al vroeg aangaf dat er in zijn ogen geen sprake was van strafrechtelijke aansprakelijkheid, kwam omstreeks 17.45 uur de definitieve bevestiging. Een schande voor het parket – en een reden tot hoop voor alle kritische en weerspannige mensen. Maar de volgende poging om het goede voorbeeld te geven volgt morgen – dit keer in Oostenrijk.

Report24 deed uitgebreid verslag van het proces – hoofdredacteur Florian Machl was er voor u. Hier vindt u onze live-ticker voor tracking: Op de verjaardag van de Basiswet: De procedure tegen Prof. Dr. Sucharit Bhakdi is begonnen

In een eerste verklaring na de bekendmaking van het vonnis zei prof. Bhakdi tegen zijn vereniging MWGFD dat hij slechts waarnemer was geweest bij dit proces – omdat hij niet wist wat haat betekent, en dus “haatopruiing” en “opruiing van het volk”. “werden van dingen voor hem gesproken, die hij gewoon niet weet. Voor hem en alle leden van de MWGFD-vereniging gaat het om het helpen van mensen, want dat is de plicht van een arts.

Deze uitspraken zijn geen verrassing voor iemand die prof. Bhakdi, zijn uitspraken en zijn motivatie van dicht bij volgt. Niet voor niets reisden een driecijferig aantal mensen af ​​om hun solidariteit met hem te tonen en hem vandaag mentaal te steunen. 

Voor deze mensen was hij een baken van rede en voorzichtigheid in de zogenaamde pandemie, temidden van haatzaaiende uitlatingen tegen andersdenkenden en druk en dwang voor experimentele medische behandeling. 

Lokale mensen noemden hem een ​​redder in nood .

De beschuldigingen tegen hem waren des te absurder, des te absurder dat het proces überhaupt plaatsvond – en het meest absurde was waarschijnlijk dat de senior openbare aanklager blijkbaar niet eens inging op de context van Bhakdi’s vermeende “opruiende” verklaringen in Kai Stuhts interview. Desalniettemin wilde ze zowel prof. Bhakdi als Stuht ervan beschuldigen deze uitspraken en de verspreiding ervan op precies dezelfde manier te hebben gepland en de openbare orde te hebben verstoord. Ook haar voordrachten over de federale noodrem en mondkapjes in het openbaar vervoer in het slotrede roepen veel vragen op, want geen van beiden had iets met de procedure te maken.

De uitspraak van de rechter is zonder twijfel een reden tot vreugde, tot opluchting en uiteindelijk vooral om het vertrouwen in de rechtsstaat niet te verliezen. Wij feliciteren prof. Bhakdi en zijn verdedigingsteam van harte!

De volgende poging om een ​​voorbeeld te stellen

In Oostenrijk volgt morgen echter het volgende proces tegen een persoon die zo’n proces op geen enkele manier verdient. Ik heb Florian Machl enkele jaren geleden leren kennen als een buitengewone journalist die zich betrokken voelt bij de waarheid en bij de mensen en onvermoeibaar strijdt voor vrijheid. Vandaag kan ik hem tot mijn beste en meest gewaardeerde vrienden rekenen en ik vind deze feitelijke aanval op hem (die de persvrijheid en ons allemaal vertegenwoordigt) net zo absurd als die tegen Prof. Sucharit Bhakdi.

Net zoals medische professionals hun werk altijd moeten doen voor het welzijn van hun patiënten en niet voor de farmaceutische industrie, moeten journalisten hun werk altijd doen voor het welzijn van de mensen – en niet ter ondersteuning van de overheid.

 Dit moet werken voor de goedkeuring van mensen, niet dat het ertoe wordt gedwongen. Net als bij prof. Bhakdi moet hier het voorbeeld worden gegeven van een kritisch persoon die zich richt op het welzijn van zijn medemensen en de vinger in de wonde steekt in plaats van de weg van de minste weerstand te kiezen en de vlag met de wind te laten wapperen .

Wij allemaal op de redactie beknibbelen zeker niet op systeemkritiek. Het gaat ons niet om “beledigingen”, maar om politici die hun werk doen voor de mensen – u! – om het tegenovergestelde eraan te herinneren. Dat zien wij als onze taak. Ons grote lezerspubliek geeft ons gelijk, en dat betekent veel voor ons. Dus blijf ons alsjeblieft steunen – en steun alsjeblieft Florian Machl morgen in zijn proces. Of het nu met goede wensen en gedachten is, als vreedzame waarnemer ter plaatse of door zijn juridische verdediging te helpen financieren als u een klein bedrag kunt missen. Wij danken u uit de grond van ons hart. Vandaag heeft weer eens laten zien dat we met z’n allen op de goede plek zitten.

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.