Het Pentagon heeft een onderhuidse microchip ontwikkeld die COVID kan detecteren

Medische onderzoekers in het Pentagon hebben een microchip ontwikkeld die COVID-19 kan detecteren wanneer het onder de huid wordt ingebracht. De revolutionaire technologie werd ontwikkeld door het Defense Advanced Research Projects Agency, dat onder de paraplu van het Pentagon opereert , zoals blijkt uit de uitzending van “60 Minutes” . De top geheime eenheid werd opgericht tijdens de Koude Oorlog om opkomende technologieën voor militair gebruik te bestuderen – waaronder innovaties om soldaten te beschermen tegen biologische wapens.

Dr. Matt Hepburn, een arts infectieziekten en gepensioneerd kolonel van het leger, onthulde dat de microchip (die buiten het Ministerie van Defensie nog niet op grote schaal wordt gebruikt), COVID-19 bij een individu kan opsporen, lang voordat de patiënt een uitbraak kan veroorzaken.

“We dagen de onderzoeksgemeenschap uit om met oplossingen te komen die misschien als science fiction klinken,” zei Hepburn, wiens rol bij DARPA, voegde hij eraan toe, is om “pandemieën van de tafel te halen.”

Hepburn vergeleek hun diagnostische microchip met het “Controle motor” alarm van een auto. De chip van DARPA zal niet “al je bewegingen zal volgen” en wordt ook niet geïnjecteerd.  “Het is een sensor,” vertelde Hepburn aan CBS correspondent Bill Whitaker. “Dat kleine groene dingetje daar, dat stop je onder je huid en dat wat het je vertelt is dat er chemische reacties in je lichaam plaatsvinden en dat signaal betekent dat je morgen symptomen gaat krijgen.”

De microchip die is ingebed in een weefselachtige gel, werd ontworpen om het bloed van de ontvanger van de chip voortdurend te testen op de aanwezigheid van het virus. Zodra COVID-19 wordt gedetecteerd, waarschuwt de chip de patiënt om een snelle bloedtest uit te voeren (die hij zelf kan afnemen) om het positieve resultaat te bevestigen.

“We kunnen die informatie in drie tot vijf minuten hebben,” zei Hepburn. “Als je die tijd verkort, kan je de infectie snel stoppen door directe diagnose en behandeling.”

DARPA onthulde ook een technologie die een standaard dialysemachine in staat zou stellen om COVID-19 uit het bloed te verwijderen met behulp van een aangepast filter. Het bloed wordt door de machine geleid en ontgift, om  vervolgens terug in het lichaam te worden gepompt totdat het lichaam van het virus af is.

De echtgenote van een militair of “patiënt 16” , overleefde een ernstige aanval van de ziekte dankzij de nieuwe dialysemachine, waaronder orgaanfalen en septische shock. De behandeling duurde vier dagen, waarna Patiënt 16 volledig herstelde.

De wetenschappers van DARPA zeggen dat hun onderzoek van cruciaal belang is voor het voorkomen van uitbraken in drukbevolkte militaire vertrekken, zoals die zich voordeed  in maart en april 2020 op de USS Theodore Roosevelt, waarbij 1.271 bemanningsleden positief testten op het coronavirus.

Onderzoekers van het Pentagon blijven COVID-19 bestuderen en veel van hun onderzoek is van cruciaal belang geweest voor het stoppen van de pandemie, waaronder nieuwe methoden voor het opsporen en ontwikkelen van antilichamen in ongeveer 10 weken – een fractie van de zes tot 24 maanden die eerder nodig waren en hopen zij ook de kloof tussen de opsporing van nieuwe ziekten en de ontwikkeling van vaccins te dichten.

Uiteindelijk, zei DARPA-wetenschapper Dr. James Crowe, “zouden we beginnen met een bloedmonster van een overlevende … en je binnen de 60 dagen een injectie met het geneesmiddel kunnen geven.”

“Voor ons bij DARPA, als de experts je uitlachen en zeggen dat het onmogelijk is, dan zit je op het juiste spoor,” zei Hepburn.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.