Het kabinet negeerde wetenschap: het coronapaspoort was de desinformatie

🕒 Leestijd: < 1 minuut

In een ingezonden opinie in EW Magazine stelt de enige arts in de Nederlandse Tweede Kamer, Nicki Pouw-Verweij, de medische desinformatie van het kabinet ter discussie.

Het kabinet negeerde de wetenschap

Omdat het kabinet in 2021 stelselmatig de wetenschap negeerde die aangaf dat gevaccineerden nog wel besmettelijk konden zijn, veroorzaakte het kabinet volgens Pouw-Verweij zelf besmettingsgolven. Met campagnes zoals “Dansen met Jansen” en “Vaccineren doe je ook voor een ander” wekte het kabinet de indruk dat gevaccineerden het virus niet konden overdragen.

Pouw-Verweij: “Het narratief van de overheid dat men zich moest laten vaccineren voor een ander stond al op losse schroeven voor het goed en wel begonnen was. Toch namen zowel politici als medici én de media die hier vol in mee gingen, zelden tot nooit hun woorden terug. Deze morele en sociale druk is onverdedigbaar.”

Het Artsen Collectief vond destijds en vindt nu nog steeds, dat vaccinatie een persoonlijke keuze is die zonder drang of dwang moet kunnen worden gemaakt, vanuit een gesprek tussen arts en patiënt. Hierbij moet informed consent, de afweging tussen voor- en nadelen, centraal staan.

Voor wat betreft de huidige vaccinatieronde verwijzen wij daarom naar onze patiëntenbrief: Booster wel of niet.

Bron: Artsen Covid Collectief

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.