Het is zo rustig dat artsen zich schamen voor de extra 1000 euro (NL)

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Journalist Yoeri Albrecht, directeur van De Balie in Amsterdam, sprak afgelopen weekend met enkele artsen, tevens oude vrienden. “Ik begreep van hen dat het in de zorg nogal meevalt qua drukte. Laat staan paniek,” zegt hij op Twitter. “Eén zei letterlijk dat zij en haar collega’s zich schaamden voor de extra 1000 euro.”

Een andere arts zei tegen hem dat hij niet begreep waarom het lege Slotervaartziekenhuis afgelopen zomer niet is ingericht als corona-noodhospitaal, zodat de normale zorg in andere ziekenhuizen ongestoord kon doorgaan.

Kunstenaar Henk de Vries schrijft op hetzelfde sociale medium dat hij na acht maanden paniek zaaien eindelijk coronaslachtoffers in zijn kennissenkring heeft. “Ze hadden een snotneus, vervelende hoofdpijn, verminderd smaakvermogen en waren er na drie dagen weer bovenop. In welke zin is dit erger dan de griep? Moet je hier het land voor platleggen?” vraagt hij zich hardop af.

Geen coronapatiënten

Volgens de media is het kommer en kwel. Zo schreef website HCnieuws eind vorige maand dat artsen van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de toestroom van patiënten nog maar nauwelijks aankunnen. De gemeente zou zelfs hebben gekeken of patiënten opgevangen konden worden in hotelkamers.

“Door de enorme toestroom van Covid-19-patiënten is de beschikbare capaciteit van de ziekenhuizen drastisch gekelderd,” aldus de site.

De mensen van Blik op NOS-Journaal besloten poolshoogte te nemen en brachten op 31 oktober een bezoek aan het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Een dame aan de balie zegt in deze video dat er geen coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Ze voegde er gelijk aan toe: “Ik ga hier niet verder op in.”

Blik op NOS-Journaal was in mei ook al in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en ook toen lagen daar volgens een receptioniste nul coronapatiënten.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)