Het effect van vaccinatie: Bof, rodehond en kinkhoest

🕒 Leestijd: 2 minuten

Is vaccinatie zinvol? Deze reeks artikels geeft een analyse van de meldingen rond ziektes waarvoor vaccinaties bestaan en toegepast worden. We onderzoeken in dit artikel de effectiviteit van vaccinatie op kinkhoest, bof en rodehond.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-30.png

Beste allemaal,

Zoals de meesten van jullie weten heb ik me de afgelopen twee jaar vrij intensief bezig gehouden met het bestuderen van de algemene vaccinatie-problematiek. Ik ben de resultaten van dat onderzoek nu stukje bij beetje beschikbaar aan het stellen voor een breder publiek in de vorm van een artikelenreeks.

Onderzoek in 4 delen
  • Deel 1 van de reeks was een algemeen inleidend artikel.
  • In deel 2 ben ik dieper ingegaan op de historische context van infectieziekten en vaccinaties.
  • In deel drie stelde ik me de vraag: “Wat is er mis met mazelen?”. Daarin konden we zien dat de doelstelling van de Wereldgezondheidsorganisatie om de mazelen “uit te roeien” tegen het jaar 2000 helemaal mislukt is. Het lukte ook niet in 2020. Integendeel: In de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie stelde men een enorme stijging vast van het aantal mazelengevallen in 2018 en 2019. Dat gebeurde op een ogenblik dat de vaccinatiegraad in de regio nog nooit zo hoog is geweest: 95% voor de basisvaccinatie en 90% voor de herhalingsvaccinatie. De vaccinatiestrategie tegen mazelen is dus uitgedraaid op een complete mislukking. Maar die strategie wordt nimmer in vraag gesteld. De parallellen met de Covid-vaccinatiestrategie zijn dus vrij opvallend!
  • In het nieuwe deel 4 van de artikelenreeks ga ik verder in op de gegevens inzake bof, rodehond en kinkhoest

Rodehond, kinkhoest en bof

Wat rodehond betreft stellen we vast dat de meldingen zeer substantieel zijn gedaald sedert 20 jaar (van 180.000 in 1997 tot amper 97 in 2017. De vaccinatiestrategie lijkt hier dus wel te werken.

Voor bof constateert men  in het algemeen ook een merkbare daling van de meldingen. Dat gebeurt echter niet in Nederland, waar er sedert 2008 nieuwe uitbraken worden geregistreerd. Het verontrustende daarvan: de recente uitbraken komen in zeer sterke mate voor bij bevolkingsgroepen die wel degelijk zijn gevaccineerd. Niet alleen in Nederland, ook in Vlaanderen. Dat stelt men trouwens vast in alle Westerse landen. Met andere woorden. Ook de bof-vaccinatiestrategie loopt uit op een fiasco. Diegenen die het vaccin kregen zijn helemaal niet beschermd.

Bij kinkhoest is de evolutie nog meer zorgwekkend. Zowel de Nederlandse als de Belgische en de Europese statistieken registreren de laatste jaren een aanzienlijke stijging van het aantal meldingen. In Nederland ziet men de laatste jaren ook geregeld sterfgevallen, beduidend meer dan op het einde van de vorige eeuw. Ook bij kinkhoest zijn het de laatste tijd vooral de gevaccineerden die worden getroffen. De gehanteerde strategie werkt hier dus evenmin. Het enige antwoord dat onze vaccinologen en autoriteiten hierop kunnen geven: nog meer herhalingsdosissen met vaccins die niet blijken te werken … En dan hebben we het nog niet gehad over de vele schadelijke bijwerkingen van al die prikken.

Het is verontrustend allemaal. En ondertussen worden alle burgers die zich vragen stellen over het nut van al die prikken weggezet als ‘anti-vaxers’ (een nieuw scheldwoord trouwens) en ongevraagd belaagd door fact-checkers die de propaganda-boodschappen van big-pharma door onze strot willen duwen …Dus lieve mensen, probeer de zaak zelf te onderzoeken en vorm je eigen opinie. Ik heb in mijn eigen analyse telkens gezocht naar de objectieve gegevens (afkomstig van officiële bronnen). Je vindt die allemaal terug in de grafieken van het artikel.

Wie er meer van wil te weten komen kan het allemaal nalezen in het bijgevoegde deel 4: Doeltreffendheid van vaccinatie tegen bof, rubella en kinkhoest: wat zeggen de cijfers?


Met vriendelijke groeten,

K.P.

Deel 4: bof, rubella en kinkhoest

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.