Het Corona-gebeuren: een stand van zaken op 28 januari 2022

🕒 Leestijd: 2 minuten

De maand januari loopt naar het einde toe. We leven al ongeveer twee jaar met het Coronagebeuren als vast onderwerp in het nieuws. Het thema staat niet alleen in het middelpunt van de publieke belangstelling, het beïnvloedt ook in zeer sterke mate de privé-sfeer.

Grafiek 1: Evolutie van de Covid-gevallen (op 25 jan 2022)
De impact van de maatregelen op ons leven

Het beleid is immers zeer doortastend tewerk gegaan: lockdowns, quarantaines, contactopvolging, reisbeperkingen, maskerplichten, opschorting van heel wat grondwettelijke vrijheden en … een gigantisch programma om ons tegen het virus te beschermen door middel van vaccins gebaseerd op een experimentele gen-techniek.
Het beleid en een aantal maatregelen hebben ook een sterke polarisatie veroorzaakt, zowel binnen de brede samenleving als binnen gezinnen en families. Die laatste dimensie geldt dan vooral wat betreft het vaccinatie-gebeuren. We hebben ondertussen al bijna dertien maanden vaccinatieinspanningen achter de rug.

Waar staan we nu?

Wat kunnen we hiervan maken? Hieronder doe ik een poging om een stand van zaken op te maken.

Waar staan we nu?

Laat ons eerst even kijken naar de situatie wereldwijd. Dit gaat immers om een globaal gebeuren waar alle landen mee te maken hebben. En we kunnen op enkele websites gemakkelijk de beschikbare gegevens opvragen en de grafieken daarover presenteren. (Grafiek hierboven)

Over de degelijkheid en betrouwbaarheid van deze grafieken hebben we geen oordeel. Ze zijn alleszins gebaseerd op de gegevens van officiële instanties en het zijn de enige waarop we een analyse kunnen baseren. Het zijn ook de gegevens waarop wereldwijd de besluitvorming gebeurt. Maar zoals we zullen zien is er veel te vertellen over het verband tussen de ‘gevallen’ en de uitslag van een PCR-test.

We zien ook een duidelijke golfbeweging.

Het aantal dagelijkse ‘gevallen’ overstijgt nu de 3 miljoen.  Laat ons echter niet vergeten dat het hier in essentie gaat om positieve PCR-testen. Laat ons ook  niet vergeten dat de uitvinder van de PCR-test uitdrukkelijk heeft gezegd dat deze test niet geschikt  is om diagnoses te stellen. Zelfs het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) heeft onlangs  gemeld dat het de noodgoedkeuring, die het van de Federal Drug Administration (FDA) had  verkregen voor het gebruik van de PCR-test als bewijs voor Covid-19, niet langer zou handhaven.  Zij hebben namelijk gemerkt dat de test geen verschil kan maken tussen SARS-CoV-2 en de  griepvirussen. Ook de WGO4 had een jaar geleden al, in januari 2021, laten weten dat de  betrouwbaarheid van de PCR-test heel twijfelachtig wordt wanneer het aantal cycli te hoog ligt. 

Het is bijgevolg duidelijk dat er onder de bevestigde Covid-gevallen een behoorlijk aantal vals positieven schuilgaan.

Anderzijds zijn er ook veel Covid-infecties die niet worden opgepikt of  bevestigd door een test en bijgevolg niet terug te vinden zijn in de statistieken. Dat zal met name  het geval zijn in veel armere landen waar de testmogelijkheden zeer beperkt zijn.  

We werken dus met de statistieken die er zijn: nu meer dan drie miljoen besmettingen per dag.  Cumulatief sedert de aanvang van de epidemie zou het gaan om 356 miljoen besmettingen. Dat  stemt ongeveer overeen met 5% van de wereldbevolking. 

Lees het volledige verslag hier.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.